coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Neden Yükseldi? İşte Yükselişin Arkasındaki Muhtemel Neden!

Bitcoin Neden Yükseldi? İşte Yükselişin Arkasındaki Muhtemel Neden!

Bitcoin fiyatı ani bir yükseliş ile 28.000 dolara dayanırken yükselişin arkasındaki ana neden yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Gün içerisinde 26.500 dolar seviyesi civarında seyreden Bitcoin fiyatı, ani bir hareket ile 28.000 dolar sınırına dayandı.

Son 24 saatte %3.65 yükseliş kaydeden Bitcoin, bu yazının yazıldığı anlarda 27.828 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’deki Yükselişin Arkasındaki Muhtemel Neden Wall Street Destekli Kripto Para Borsası

Bununla birlikte birçok kripto para yatırımcısı da bu son yükselişin nedenine dair araştırmalar yapıyor. Analistlere göre yükselişin arkasındaki ana neden, kripto para borsaları arasına yeni katılacak olan ve Citadel Securities, Fidelity Investments ve Charles Schwab gibi Wall Street devleri tarafından desteklenen EDX Markets borsası.

Duyuruya göre borsa, geleneksel finanstan en iyi uygulamaları bir araya getirerek ve likidite, rekabetçi fiyat teklifleri ve en önemlisi, çıkar çatışmalarını en aza indirmek ve SEC ile karışıklıklardan kaçınmak için tasarlanmış gözetim dışı bir model dahil olmak üzere benzersiz avantajlar sunarak “endüstri liderlerini” çekmeyi umuyor.

İlgili Haber  Bu Altcoinde Yüksek Düzeyli Güvenlik Açığı Bulunduğu Ortaya Çıktı!

Citadel Securities’in bir sözcüsü WSJ’ye şirketin EDX üzerinde kripto para ticareti yaptığını doğruladı. İronik bir şekilde, Citadel Securities’in servetini geleneksel piyasalarda kazanan milyarder kurucusu, bir buçuk yıl kadar kısa bir süre önce alenen kriptoya düşmandı.

Citadel CEO’su Kenneth C. Griffin, Ekim 2021’de Chicago’da halka açık bir toplantıda, “Keşke kriptoya harcanan tüm bu tutku ve enerji Amerika Birleşik Devletleri’ni daha güçlü hale getirmeyi amaçlasaydı” demişti.

EDX’e katılmadan önce Citadel Securities’de uzun süre yöneticilik yapan EDX CEO’su Jamil Nazarali, FTX’in iflasının, müşteri fonlarının depolanmasıyla gelen yapısal çıkar çatışması olmadan bir kripto borsasına olan talebi artırdığını söyledi.

Bununla birlikte EDX’in müşterilerinin varlıklarını doğrudan depolamayacağını savunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları