coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBir Kripto Para Platformuna Hacker Saldırısı Düzenlendi: Yöneticiler Açıklama Yaptı!

Bir Kripto Para Platformuna Hacker Saldırısı Düzenlendi: Yöneticiler Açıklama Yaptı!

Yöneticiler tarafından yapılan açıklamaya göre bu kripto para platformu hacker saldırısının hedefi olmuşa benziyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kullanıcıların kripto para birimleri ve NFT’leri ödünç almasına ve vermesine olanak tanıyan bir platform olan Astaria, akıllı sözleşme kodundaki bir güvenlik açığından yararlanan bir saldırıdan başarıyla kurtulduğunu duyurdu.

Türkiye saatiyle 20 Haziran 07:42’de meydana gelen saldırı, platformun duraksama durumuna girmesine neden oldu ve yeni kredilerin oluşturulmasını engelledi.

Astaria’nın Twitter üzerinden yaptığı resmi açıklamaya göre saldırgan, platformun sözleşmelerinin çalışma mantığını güncellemek için kullanılan BeaconProxy.sol sözleşmesinin beacon’ını manipüle etmeyi başardı. Saldırgan daha sonra, sözleşmeye kendini imha etme çağrısı yapmalarını sağlayan ve bu sözleşmeyi fiilen devre dışı bırakan hileli bir uygulama yükledi.

İlgili Haber  Bu Altcoinde Geliştiriciler Token Enflasyonunu Yüzde 50 Düşürmeye Karar Verdiler!

Bununla birlikte Astaria, kullanıcılarına saldırıda hiçbir fon veya NFT’nin kaybolmadığını ve şu anda herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığını temin etti.

Platform, tüm likidite sağlayıcılarının ve borç alanların bütün ERC20 ve ERC721 tokenlerini kurtaran whitehat bir kurtarma komut dosyası yürüttüğünü söyledi. Komut dosyası, tüm varlıkları Astaria multisig cüzdanına çeken güncellenmiş bir sözleşme uygulaması ve kurtarma kodu kullandı.

Astaria, fonları ve NFT’leri doğru kullanıcılara iade etmek için bir dağıtım yöntemi üzerinde çalıştığını ve mümkün olan en kısa sürede daha fazla ayrıntı ile takip edeceğini söyledi. Platform ayrıca, protokolünü güvende tutmaya yardımcı olan white hat topluluğu ile iletişim halinde olduğunu ve etkilenen kişilerle Twitter veya Discord aracılığıyla iletişim kurabileceğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları