coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoin MadenciliğiJPMorgan Yeni Araştırma Raporu Yayınladı: 'Bunu Yapan Madencilik Şirketleri Hayatta Kalacak!'

JPMorgan Yeni Araştırma Raporu Yayınladı: ‘Bunu Yapan Madencilik Şirketleri Hayatta Kalacak!’

JPMorgan bunu yapan Bitcoin madencilerinin, giderek daha rekabetçi bir ortamda hayatta kalabilecek tek şirketler olduğunu söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

JPMorgan yayınladığı bir araştırma raporunda, düşük elektrik maliyetleri ve yüksek sürdürülebilir enerji karışımına sahip Bitcoin (BTC) madencilerinin, giderek daha rekabetçi bir ortamda hayatta kalabilecek tek şirketler olduğunu söyledi.

JPMorgan’a Göre Yüksek Sürdürülebilir Enerji Karışımına Sahip Bitcoin Madencileri Hayatta Kalacak

Madencilikte ana maliyetin elektrik olduğu ve bunun da Bitcoin (BTC) üretiminin genel maliyetini etkilediği belirtilen raporda, madencilerin kârlılıklarını korumak için daha ucuz ve sürdürülebilir enerji kaynakları aradıkları ifade edildi.

Elektrik fiyatlarının özellikle çoğu Bitcoin madencilik firmasının bulunduğu ABD’de düştüğünü belirten banka, ABD’nin en büyük Bitcoin hashrate katılımcısı olduğunu kaydetti.

Hashrate, Bitcoin gibi bir iş kanıtı blok zincirinde madencilik yapmak ve işlemleri işlemek için kullanılan toplam birleşik hesaplama gücünü ifade eder. Yani aslında madencilik yapan makine sayısının fazla olduğu anlamına gelir.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, “Düşük elektrik maliyetleri, artan Hashrate’in mevcut aşamasında Bitcoin üretim maliyetindeki artışı kontrol altına almaya yardımcı olmalıdır” diye yazdı.

İlgili Haber  Bitcoin Fiyatının 30.000 Doları Aşmasının Ardından BTC Düşmanı Peter Schiff Yeni Açıklama Yayınladı!

Raporda, küresel olarak Bitcoin (BTC) madencileri için ortalama elektrik fiyatının kilovat saat (kWh) başına yaklaşık 0.05 dolar olduğu, ancak bazı büyük madencilik firmalarının 0.03 dolar/kWh kadar az ödeme yapabildiği belirtildi.

JPMorgan, zamanla bitcoin madenciliği endüstrisinin konsolide olacağını ve daha rekabetçi hale geleceğini, çünkü yalnızca daha düşük üretim maliyetlerine sahip madencilerin hayatta kalabileceğini söylüyor.

Raporda, madencilerin daha çevre dostu olmak için güç karışımlarını yenilenebilir kaynaklarla çeşitlendirmeye çalıştıkları da belirtildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları