coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerJaponya'dan Kripto Paralar İçin İyi Haber: Kuralları Gevşetiyorlar!

Japonya’dan Kripto Paralar İçin İyi Haber: Kuralları Gevşetiyorlar!

Kripto para konusundaki sıkı önlemleri ve kurallarıyla tanınan Japonya'da bu durumun hafiflemesi için adımlar atıldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Japonya Ulusal Vergi Dairesi, kripto para ile ilgili şirketlerin Japonya’da iş yapmasını kolaylaştırmak amacıyla, şirketlerin kendileri tarafından ihraç edilen kripto para birimlerinden elde edilen realize edilmemiş kazançların artık vergilendirilmeyeceğini açıkladı.

Mevcut Japon yasalarına göre, bir şirket kripto para birimlerine sahipse, dönem sonunda realize edilmemiş kazançlar üzerinden de vergilendiriliyordu.

Bu kuralın şirketler üzerinde bir yük oluşturduğu ve kripto para birimleri ve blok zincirlerinde inovasyonu engellediği uzun zamandır belirtiliyor. Bu Japon yasası nedeniyle, bazı şirketler yurtdışında iş yapmayı seçti. Bu revizyonla birlikte, ihraç edilen sanal para birimleri için kurallar resmi olarak gevşetildi.

İlgili Haber  Bloomberg Analisti McGlone'dan Bitcoin Yorumları: Nasdaq ile Karşılaştırdı!

Kripto para ile ilgili şirketlerin Japonya’da iş yapmasını kolaylaştırmak için hala ele alınması gereken konular olsa da, bu iş ortamının iyileştirilmesinde ileriye dönük bir adımı ifade ediyor.

Vergilendirilme muafiyetinden yararlanmak için çeşitli kurallar da bulunuyor.

Ulusal Vergi Dairesi’nden gelen bu bildirimle Japon topluluğundan ve kripto para ile ilgili işlerle uğraşanlardan birçok kişinin sevinç sesleri duyuldu. Bu kuralın revize edilmesi için aktif olarak çağrıda bulunan Aster Network’ün (ASTR) kurucusu Sota Watanabe şu yorumda bulundu:

“Şimdilik, bizden sonra Aster gibi bir şey yapmak isteyen insanlar artık ülkeyi terk etmek zorunda kalmadan bunu yapabilirler. Politikacılar ve yetkililerle yapıcı görüşmelere devam etmek istiyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları