coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinSon Dakika: 5 Trilyon Doları Yöneten Fidelity Spot Bitcoin ETF Başvurusunda Bulundu!

Son Dakika: 5 Trilyon Doları Yöneten Fidelity Spot Bitcoin ETF Başvurusunda Bulundu!

BlackRock'ın ardından dev bir şirket daha spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunarak BTC fiyatında artışa neden oldu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dünyanın en büyük varlık yöneticilerinden biri olan Fidelity Investments, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

İlgili Haber  İddia: Dev Şirket, BlackRock'ın Ardından Spot Bitcoin ETF'si Başvurusunda Bulunacak ve Grayscale'i Satın Almak İçin Teklif Verecek!

Fidelity; BlackRock, VanEck, WisdomTree, NYDIG ve Valkyrie gibi diğer firmalara katılarak ABD’de bir spot Bitcoin ETF’si başlatma yarışına en son katılan şirket oldu. Spot BTC ETF’si, yatırımcıların vadeli işlem sözleşmeleri veya diğer türevleri yerine bitcoin’in gerçek fiyatına maruz kalmalarını sağlayacak.

Ancak SEC, piyasa manipülasyonu, dolandırıcılık ve yatırımcının korunmasına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek şu ana kadar herhangi bir spot bitcoin ETF’sini onaylamadı. Düzenleyici kurum, birkaç bitcoin ETF başvurusuna ilişkin kararlarını erteledi ve bu tür ürünlerin potansiyel faydaları ve riskleri hakkında kamuya açık yorumlar istedi.

SEC, 27 Ocak 2022 tarihinde Fidelity tarafından yapılan bir spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetmişti. Fidelity’nin yeniden aynı başvuruda bulunacağı birkaç gün önce söylenti olarak yayılmıştı. Böylelikle Fidelity, BlackRock’ın izinden spot ETF başvurusunda bulunan şirketler arasında katıldı.

Beklendiği üzere, BlackRock’ın başvurusunu takiben Fidelity, düzenleyicileri tatmin etmek için başvurusunu gözetim dilini içerecek şekilde güncelledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları