coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinİkinci Çeyrek Altcoin Likidite Raporu Yayınlandı: Bu Tokenlere Sahip Olanlar Uyarıldı!

İkinci Çeyrek Altcoin Likidite Raporu Yayınlandı: Bu Tokenlere Sahip Olanlar Uyarıldı!

Kripto para analiz platformu Kaiko, yayınladığı son raporunda piyasadaki altcoinlerin likidite skorlarına dikkat çekti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para piyasası verilerinin önde gelen sağlayıcılarından Kaiko, yılın ikinci çeyreği için üç aylık kripto para raporunu yayınlayarak çeşitli kripto varlıklarının likidite sıralamasına ilişkin bir güncelleme sundu.

Raporda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan son davaların menkul kıymet olarak tanımlanan varlıkların likiditesi üzerindeki doğrudan etkisi vurgulanıyor. Ayrıca rapor, her bir varlığın likidite puanlarını piyasa değeri ile karşılaştırarak likidite açısından en yanıltıcı tokenleri ortaya çıkarıyor.

Raporun temel bulguları arasında, APT ve ARB tokenlerinin likiditesinin piyasa değerlerinden daha iyi olduğu ve bu tokenlerin büyüklüklerine göre daha likit olduğu ortaya çıkıyor. Öte yandan LEO, TON, TRX ve OKB tokenleri piyasa değerlerinin gösterdiğinden çok daha kötü bir likiditeye sahip olup likidite göstergesi olarak piyasa değerine güvenen yatırımcılar için oldukça yanıltıcı olabilir.

Kaiko’nun yayınladığı rapora göre altcoinlerde piyasa derinliği ve hacim sıralamasının toplamından oluşan likidite skoru sıralaması.

Rapor aynı zamanda ikinci çeyrekte likidite sıralamalarında önemli değişiklikler olduğunu da ortaya koyuyor. AVAX, SOL ve XMR tokenlerinin tümü likiditede kayda değer bir iyileşmeye tanık oldu ve her bir token sıralamada yedi basamak yükseldi. Buna karşılık, ATOM, FIL ve MATIC tokenleri çeyrek boyunca likidite sıralamasında en önemli düşüşleri yaşadı.

Birinci çeyrekten bu yana altcoinlerin likidite sıralamasında yaşadığı değişikliği gösteren grafik.

Kaiko’nun likidite sıralama modeli, hacimler ve piyasa derinliği dahil olmak üzere çeşitli ölçümleri dikkate alıyor. Hacimler, piyasa derinliği ve spread gibi emir defteri likidite ölçümleriyle güçlü bir şekilde bağlantılıdır, ancak yalnızca işlem hacmine güvenmek, potansiyel piyasa manipülasyonu nedeniyle likiditeyi yeterince değerlendiremeyebilir.

İkinci çeyrekte yüksek hacimlere sahip önemli tokenler arasında XRP ve ARB yer alırken, BCH son EDX borsa listeleme duyurusuna rağmen hacim eksikliği ile öne çıkıyor. (Bu rapor BCH’nin son günlerdeki yükselişlerinden önce yayınlandı.)

İlgili Haber  Bugün Kripto Piyasasının Gözü Burada: 7 Milyar Dolarlık Deprem!

Açık emirlerin seviyesini ve genişliğini dikkate alan piyasa derinliği, likiditenin değerlendirilmesinde bir diğer önemli faktör. FIL ve ATOM gibi tokenlar, SEC davalarında menkul kıymet olarak tanımlanmaları nedeniyle piyasa derinliğinde önemli bir azalmaya tanık oldu. En likit borsalardan biri olan Binance’in yerel tokenı BNB, yüksek piyasa değerine rağmen sınırlı derinlik göstermeye devam ediyor.

Rapor, bir tokenin likiditesinin piyasa değerine eşdeğer olduğunu varsaymaktan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak son buluyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları