coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBir Ülke Daha Kripto Para Borsalarına Lisans Alma Zorunluluğu Getirdi!

Bir Ülke Daha Kripto Para Borsalarına Lisans Alma Zorunluluğu Getirdi!

Güney Afrika Mali Düzenleyicisi, ülkedeki kripto borsalarının yıl sonuna kadar lisans alarak çalışmasını zorunlu hale getirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Güney Afrika Mali Düzenleyicisi (FSCA), ülkedeki kripto para borsalarının yıl sonuna kadar lisans almasını şart koştu.

Güney Afrika Yıl Sonuna Kadar Kripto Para Borsalarının Lisans Almasını Zorunlu Hale Getiriyor

FSCA Komiseri Unathi Kamlana bir röportajda, Mali Sektör Davranış Otoritesinin birkaç hafta önce lisanslar için açılmasından bu yana yaklaşık 20 başvuru aldığını ve 30 Kasım son tarihinden önce daha fazlasının beklendiğini söyledi.

Kamlana, düzenleyici kurumun, son başvuru tarihinden sonra lisanssız faaliyet göstermeye devam etmeleri halinde firmaların kapatılmasını veya para cezasına çarptırılmasını sağlayabilecek “yaptırım eylemleri” gerçekleştirmeyi planladığını ifade etti.

Kamlana Pretoria’da yaptığı açıklamada, “Kripto ürünlerini kullanırken finansal müşterilere potansiyel olarak ciddi zararlar veriliyor ve bu nedenle düzenleyici çerçeveyi uygulamaya koymamız mantıklı” dedi.

“Önlemlerimizin etkinliğini zaman gösterecek ve gerektiğinde değişiklik yapmak ve iyileştirmek için sektörle birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

Afrika’nın en gelişmiş ekonomisi, kıtada dijital varlık borsalarının lisans almasını gerektiren ilk ekonomi.

İlgili Haber  Güney Kore Kripto Piyasası Bu Altcoinlere Yükleniyor: Hacimde Bitcoin ve Ethereum'u Geçtiler!

Barrry Silbert’in Digital Currency Group’una ait Luno ve Pantera destekli VALR dahil olmak üzere kıtanın en büyük ticaret merkezlerinden birkaçı Güney Afrika’dan çıktı.

Binance gibi diğer küresel platformlar da ülkede faaliyet gösteriyor ve lisans almaları gerekecek.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Güney Afrika, milyarlarca dolarlık yatırımın ortadan kaybolmasıyla sonuçlanan dünyanın en büyük kripto dolandırıcılıklarının arka bahçesi olmuştu.

Bunlar arasında 2021 yılında Cajee kardeşler tarafından işletilen Africrypt adlı bir platformdan 70.000 Bitcoin’in kaybolması ve Mirror Trading International Proprietary adlı hileli çok düzeyli pazarlama planı da yer alıyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları