coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBloomberg Analisti Mike McGlone, Kripto Paraların Şahlanması İçin Gereken Şartı Açıkladı!

Bloomberg Analisti Mike McGlone, Kripto Paraların Şahlanması İçin Gereken Şartı Açıkladı!

Bloomberg kıdemli stratejisti Mike McGlone, kripto para piyasasının yükselişe geçmesi için gereken şartı açıkladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto paralar 2023’ün ikinci çeyreğinde, hisse senedi piyasasının kazançlarını sürdürmesi ve ABD’nin düzenleyici baskılarının yoğunlaşmasıyla zayıflık gösterdi.

McGlone, Nasdaq Yüksek Kaldıkça Kripto Paraların Canlanamayacağını Savundu

Bloomberg kıdemli stratejisti Mike McGlone’a göre, hisse senedi fiyatları yüksek kalmaya devam ettiği sürece kripto piyasası yılın ikinci yarısında daha fazla zorlukla karşılaşabilir.

McGlone, en büyük ve en likit kripto paraların performansını izleyen Bloomberg Galaxy Crypto Index’in (BGCI) 2. çeyrekte %2 düştüğünü, teknoloji sektörünü temsil eden Nasdaq 100 Hisse Senedi Endeksi’nin ise %15 değer kazandığını kaydetti.

Bu durum, kriptoların ivme ve cazibe kaybetmesiyle birlikte iki piyasa arasında bir ayrışma olduğunu gösteriyor.

Bu zayıflığın nedenlerinden biri, Bitcoin borsası Binance, Coinbase ve Tether gibi önde gelen kripto temsilcilerinin bazılarına karşı harekete geçen ABD makamlarının kripto endüstrisine yönelik artan inceleme ve düzenlemeleri.

İlgili Haber  Sıcak Gelişme: BlackRock CEO'su Bitcoin Hakkında Konuşuyor! Spot ETF Onaylanacak Mı?

Ayrıca McGlone, Bloomberg Economics’in 2023’ün ikinci yarısında bir resesyon ve işsizliğin %4,3’e yükselmesini beklemesi nedeniyle ABD’nin makroekonomik görünümünün risk varlıkları için elverişli olmadığına dikkat çekti.

McGlone, alternatif varlıklar için uygun bir zemin sağladıkları için, kripto piyasasındaki canlanmanın temelinde hisse senedi fiyatlarının yüksek kalıp kalmayacağının yattığı sonucuna vardı.

McGlone ayrıca BGCI ile Nasdaq 100 ve federal fon vadeli işlemlerini bir yıl boyunca karşılaştıran ve para politikasının sıkılaştığını gösteren bir grafik de gösterdi. Grafik, Nasdaq 100’ün önceki zirvelerini aşarak yükselişe geçmesine rağmen, BGCI’nin hala 2017’deki zirvesinin altında seyrettiğini gösteriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları