coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerRipple, SEC Davasını Kaybederse XRP'ye Ne Olacak? Ünlü Avukat Cevapladı!

Ripple, SEC Davasını Kaybederse XRP’ye Ne Olacak? Ünlü Avukat Cevapladı!

Avukat John E Deaton, son yaptığı açıklamasında Ripple'ın davayı kaybetmesi sonucunda neler olabileceğini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açılan toplu davada binlerce XRP sahibini temsil eden avukat John E Deaton, XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple’ın düzenleyici kuruma karşı verdiği yasal mücadeleyi kaybetmesi halinde neler olabileceğine dair görüşlerini paylaştı.

“Ripple Davayı Kaybetse Bile Yüksek Mahkemeden Gelecek Cevap Yıllar Alır”

Deaton bir dizi tweet’te, Ripple’ın halka XRP satarak menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğinin tespit edilmesi halinde XRP sahipleri için olası senaryoları ve sonuçlarını özetledi.

Ripple kaybetse bile, Ripple’ın muhtemelen kararı temyize götüreceği ve davayı yıllarca sürüncemede bırakacağı için XRP sahipleri için hemen bir sonuç olmayacağını savundu.

Deaton ayrıca, Ripple’ın Yüksek Mahkeme’ye ulaşması halinde davayı kazanacağına olan güvenini dile getirdi ve Kongre’nin müdahale etmemesi ve kripto para birimlerinin düzenleyici statüsünü netleştirmemesi halinde bunun gerçekleşeceğine inandığını belirtti.

Mevcut Yüksek Mahkeme’nin XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı ve SEC’in eylemlerinin keyfi ve adaletsiz olduğu yönündeki argümanını destekleyeceğini ileri sürdü.

Deaton ayrıca bazı XRP sahiplerinin Ripple’a karşı açtıkları ve kayıpları için tazminat talep ettikleri hukuk davasına da değindi. Deaton, SEC’in kazanması halinde, hukuk davasının zayıflayacağını, çünkü SEC’in Ripple’dan para tahsil edeceğini ve daha sonra XRP sahiplerine XRP’lerini SEC’e veya Ripple’a geri satmaları için bir fon sunacağını söyledi.

Bu seçeneğin XRP sahipleri için, avukatların tazminattan büyük bir pay alacağı hukuk davasından daha elverişli olacağını belirtti.

İlgili Haber  Dev Yatırım Şirketi, Kısa Bir Süre Önce Binance'e Boşalttığı Altcoinden Yeniden Biriktirmeye Başladı

Deaton ayrıca SEC’e karşı açtığı toplu davaya katılan 75.000 XRP sahibinin bir listesini oluşturma kararını da savundu. Listeye katılmanın XRP sahipleri için herhangi bir hak veya talepten feragat etmediğini ve aslında kendilerini gelecekteki herhangi bir kurtarmanın potansiyel yararlanıcıları olarak tanımlamalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Listeye katılmanın ve XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını savunmanın kötü bir hareket olduğunu iddia eden eleştirmenleri “moronlar” ve “aptallar” olarak nitelendirerek eleştirdi.

Deaton, hukuk davasının herhangi bir şeye varacağından şüphe duyduğunu ve Kongre’nin temyiz yılları boyunca düzenleyici karmaşayı düzeltmesi halinde, her şeyin zaten sona ereceğini söyleyerek sözlerini tamamladı. XRP sahiplerini iyimser kalmaya ve SEC davasının sonucu konusunda paniğe kapılmamaya çağırdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları