coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinMike Novogratz'tan ETF Açıklaması: "Bitcoin'in Bir Dolandırıcılık Olmadığı Kanıtlanır!"

Mike Novogratz’tan ETF Açıklaması: “Bitcoin’in Bir Dolandırıcılık Olmadığı Kanıtlanır!”

Dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na spot Bitcoin ETF başvurusu yapmıştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Geçtiğimiz ay, dünyanın en büyük para yöneticisi BlackRock Inc. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan spot Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylamasını istedi.

Mike Novogratz BlackRock ETF Başvurusunun İşleri Değiştireceğini Düşünüyor

Novogratz’a göre Bitcoin ETF’leri piyasaya sürüldüğünde Bitcoin’in bir dolandırıcılık olup olmadığı daha az konuşulacak.

Aslında ETF onayı, “Bitcoin bir balondur, Bitcoin bir saadet zinciridir” gibi söylemleri artık daha az duymamızı sağlayacak.

Öte yandan Novogratz, Bitcoin’in son üç yılda diğer tüm yatırımlardan daha yüksek bir Sharpe Oranı (riske göre ayarlanmış getirinin popüler bir ölçüsü) ürettiğini iddia etti.

İlgili Haber  FTX Davasında Kritik Gelişme: Sam Bankman-Fried'a 1 Milyar Dolarlık Tazminat Davası Açıldı!

Novogratz’ın bahsettiği Sharpe Oranı, bir yatırımın nakde göre fazla getirisini volatilitesi ile karşılaştırır ve daha yüksek bir oran daha iyi bir risk-getiri dengesine işaret eder.

Örneğin Bitcoin, S&P 500 Endeksi’ni çok geride bırakmış olsa da, yıllık standart sapma ile ölçüldüğünde 13 kat daha oynak olmuştur, bu nedenle Sharpe Oranı çok daha iyi değildir.

Bitcoin 2010 yılından bu yana 0,92’lik bir oran oluşturmuştur ve bu oran S&P 500’ün 0,89’luk oranından ancak daha yüksektir.

Her ne kadar Bitcoin’e uzun vadeli bakıldığında daha karlı görünse de daha kısa vadeli bakarsak durum değişiyor.

Son üç yıldan başlayarak, Bitcoin Haziran ayına kadar 0,63’lük bir Sharpe Oranı üretti; bu oran S&P 500’ün 0,8’lik oranının oldukça altında.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları