coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Uçurumun Kenarında Mı Yoksa Uçmaya Mı Hazırlanıyor? Analistler Açıkladı!

Bitcoin Uçurumun Kenarında Mı Yoksa Uçmaya Mı Hazırlanıyor? Analistler Açıkladı!

Kripto para analiz platformu uzmanları, Bitcoin'in hacminde yaşanan son gelişmeleri raporlarında değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bir kripto para analiz platformu olan CryptoQuant tarafından hazırlanan yeni bir rapor, yatırımcıların coinlerini satma konusunda isteksiz olmaları ve uzun vadede ellerinde tutmayı tercih etmeleri nedeniyle Bitcoin’in yeni bir düşük volatilite ve yüksek talep aşamasına giriyor olabileceğini öne sürüyor.

Bugün yayınlanan rapor, bu yılın Ocak ayından bu yana Bitcoin’in işlem hacminin yapısındaki değişiklikleri analiz ediyor.

Spot hacmin türev hacme oranının %35’ten %6’ya düşerek önemli ölçüde azaldığını ortaya koyan rapor, toplam Bitcoin işlem hacminin yalnızca küçük bir kısmının yatırımcıların gerçek coinleri alıp sattığı spot piyasada gerçekleştiğini gösteriyor.

CryptoQuant’a göre bu, “yatırımcıların Bitcoin’lerini satmak istemedikleri” ve bunun yerine bunları enflasyon ve belirsizliğe karşı korunabilecek değerli bir varlık olan dijital altın olarak gördükleri anlamına geliyor.

Bu durum analistlere göre, yılın başından bu yana Bitcoin’in uzun vadeli sahipleri (LTH’ler) arasında aktif bir satış olmadığını gösteren İkili CDD grafiği ile destekleniyor.

İlgili Haber  SEC, Bir Altcoinin Kurucusuna Daha Dava Açtığını Duyurdu: Fiyat Tepki Verdi!

Raporda ayrıca, tüm borsalarda Bitcoin’in haftalık toplam işlem hacminin Mart ayından bu yana %75’ten fazla azalarak 2.5 milyon BTC’den 600 bin BTC’nin altına düştüğü belirtiliyor. CryptoQuant’a göre bu durum, trader’ların kısa vadeli fiyat hareketleri üzerine spekülasyon yapmakla daha az ilgilenmesi nedeniyle piyasanın daha az aktif ve daha istikrarlı hale geldiğini gösteriyor.

Bununla birlikte CryptoQuant, bu eğilimin Bitcoin piyasası ve genel olarak kripto para piyasası üzerinde önemli etkileri olabileceği konusunda uyarıyor. Spot hacmindeki düşüş likiditenin azalmasına yol açabilir ve bu da coinlerin uygun bir fiyattan alınıp satılmasını zorlaştırabilir.

Analistler ayrıca yatırımcılar Bitcoin’i az bulunan ve arzulanan bir varlık olarak algıladıkları için Bitcoin’e olan talebi ve fiyatını da artırabileceğini iddia etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları