coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerEndişelendiren Kripto Para Raporu: 7 Milyar Dolar Kripto Varlıklar ile Aklandı

Endişelendiren Kripto Para Raporu: 7 Milyar Dolar Kripto Varlıklar ile Aklandı

Kripto para analiz şirketi Elliptic uzmanları, bu yıl içerisinde kripto paralar ile aklanan para miktarını açıkladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para analiz şirketi Elliptic, suç kaynaklı olduğunu gizlemek için kripto paraların farklı tokenler ya da blockchainler arasında hızla değiştirilmesini içeren bir yöntem olan çapraz zincir suçu yoluyla 7 milyar dolarlık rekor bir aklama yapıldığını ortaya çıkardı.

“Zincir” ya da “varlık atlatma” olarak da bilinen bu yöntem, kripto varlıkların aklanmasında baskın bir araç haline geliyor.

Elliptic tarafından hazırlanan son “Zincirler Arası Suçun Durumu” raporu, zincirler arası suçların dolandırıcılık ve kripto hırsızlıkları da dahil olmak üzere bir dizi siber suç için hızla tercih edilen kara para aklama yöntemi haline geldiğini gösteriyor. Bu durum, cezai yaptırımların fonları gizlemenin geleneksel yollarını hedef almaya devam etmesiyle ortaya çıktı.

Yeni araştırma, Elliptic’in 4,1 milyar dolarlık yasadışı ya da yüksek riskli fonun merkeziyetsiz borsalar (DEX’ler), zincirler arası köprüler ve coin takas hizmetleri aracılığıyla aklandığını ortaya koyan ilk “Zincirler Arası Suç Durumu” raporundan bir yıl sonra geldi.

İlgili Haber  Yarın Bitcoin ve Ethereum'da 700 Milyon Dolarlık Opsiyon Vade Depremi Var: İşte Detaylar

O dönemde bu rakamın 2023 yılı sonuna kadar 6.5 milyar dolara, 2025 yılına kadar ise 10.5 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyordu. Ancak, 7 milyar dolarlık son rakam, zincirler arası suçun tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde arttığını gösteriyor.

Zincirler arası suçun artmasının birkaç nedeni var. İlk olarak, Bitcoin dışındaki kripto varlıklar, anonimlik (Monero gibi gizlilik coinleri) veya devlet destekli para birimlerine sabitlenmiş olmaları nedeniyle fiyat istikrarı (Tether (USDT) veya DAI gibi stablecoinler) gibi özellikleri nedeniyle suçlular arasında giderek daha popüler hale geliyor.

Zincirler arası suçlardaki en büyük artış, Kuzey Kore’nin Lazarus Grubu tarafından işlenen kripto hırsızlıkları, dolandırıcılıklar, saadet zincirleri ve yasadışı aklama alanında görülüyor. Bu büyük siber suç örgütü tek başına Elliptic tarafından takip edilen tüm çapraz zincir suçlarının yaklaşık 1/7’sinden sorumlu ve bu yöntemlerle 900 milyon doların üzerinde para akladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları