coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBankalar Kripto Paralarını Açıklamak Zorunda Kalacak! Bitcoin İçin İyi Mi Kötü Mü?

Bankalar Kripto Paralarını Açıklamak Zorunda Kalacak! Bitcoin İçin İyi Mi Kötü Mü?

Basel Bankacılık Denetleme Komitesi bankaları ilgilendiren yeni planını duyurdu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

2021 yılında yaşanan kripto para çılgınlığı sırasında talebe cevap vermek isteyen pek çok banka kripto para birimlerine yönelik hizmetler başlatırken, kripto para riskleri de arttı.

2022 yılında kripto para borsalarında yaşanan iflaslar ve kripto para birimi maruziyeti yüksek bankalarda (Signature Bank ve Silicon Valley Bank) yaşanan başarısızlıklar Basel Bankacılık Denetleme Komitesi’nin harekete geçmesine neden oldu.

Dün bankalar için bir dizi yeni kural belirleyen komitenin hedefleri arasında kripto para birimleri de yer aldı. Komite tarafından hazırlanan plana göre bankaların kripto para birimine maruziyetlerini ve risklerini belirli aralıklarla açıklaması gerekecek.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“2023 bankacılık krizi, ölçeği ve kapsamı itibarıyla büyük mali Krizden bu yana sistem genelinde yaşanan en önemli bankacılık kriziydi. Komite bugün, krizin nedenlerini, düzenleyici ve denetleyici tepkileri ve öğrenilen ilk dersleri değerlendiren bir rapor yayınladık.

Komite bankaların kripto varlık risklerine ilişkin bir dizi açıklama gerekliliği öneren planı yakında yayınlanacak. Bu plan, Aralık 2022’de yayınlanan ve kripto para risklerine yönelik ihtiyatlı standardı tamamlayacak.”

Basel Bankacılık Komitesi bugüne kadar kripto para riskleri konusunda bankaları uyarsa da bu denli somut bir adımı ilk defa atıyor. Planın hayata geçmesiyle birlikte JP Morgan gibi kripto para maruziyeti bulunan büyük bankaların kripto varlıklarını ve risklerini açıklaması gerekecek.

Bankaların kripto para maruziyetlerini açıklayacak olmaları onları bu maruziyeti azaltmaya yöneltir mi? sorusu şimdilik belirsizliğini korurken, bankacılık krizinin günah keçisi kripto paralar olmaya devam ediyor.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları