coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaSürpriz Gelişme: Huobi'den 5.000 Ethereum Çalan Hacker, Fonları İade Etti

Sürpriz Gelişme: Huobi’den 5.000 Ethereum Çalan Hacker, Fonları İade Etti

Kripto para borsası Huobi'den yüklü miktarda Ethereum çalan hacker, fonların tamamını borsaya iade ettiğini duyurdu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Eskiden Huobi olarak bilinen kripto para borsası HTX’ten çalınan 5.000 Ethereum (ETH) sürpriz bir şekilde hackerlar tarafından iade edildi.

Hackerlar iade işlemine bir not bırakarak HTX’e sistem sıcak cüzdan adresini değiştirmesini ve özel anahtarın sızması nedeniyle sistem sıcak cüzdan oranını düşürmesini tavsiye etti.

25 Eylül’de HTX, yaklaşık 8 milyon dolara eşdeğer 5000 ETH’lik bir kayıpla sonuçlanan bir güvenlik ihlali yaşamıştı. Olay HTX ekibi tarafından derhal tespit edildi ve ele alındı. HTX danışmanı ve Tron kurucusu Justin Sun’a göre, firma kayıpları tamamen karşılayarak tüm fonların güvende olmasını sağladı.

Ele geçirilen cüzdanın HTX’in sıcak cüzdanlarından biri olduğu ve Mart ayındaki kuruluşundan bu yana Binance’ten yaklaşık 500 milyon dolar mevduat aldığı görülüyor.

İlgili Haber  Büyük Ayı Trader'ı il Capo of Crypto, Bu Altcoin Yüzde 75 Değer Kaybedecek Dedi, 2023 Sonu Planını Açıkladı

Önemli kayba rağmen Sun, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden kullanıcılara güvence vererek “8 milyon dolar, kullanıcılarımızın elinde bulunan 3 milyar dolar değerindeki varlığa kıyasla nispeten küçük bir meblağı temsil ediyor. Ayrıca HTX platformu için sadece iki haftalık gelir anlamına geliyor” demişti.

Olaya yanıt olarak HTX’te alım satım işlemleri olağan şekilde devam etmişti.

Sun, HTX’in çalınan fonları iade etmesi karşılığında hacker’a 400.000 dolarlık bir hata ödülü teklif etmeye hazır olduğunu duyurmuştu. Hacker, iade işleminde borsaya bıraktığı notta ödül için bir cüzdan adresi de ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları