coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Spot ETF Onayı Şimdiden Fiyatlandı Mı? Coinbase Açıkladı

Bitcoin Spot ETF Onayı Şimdiden Fiyatlandı Mı? Coinbase Açıkladı

Coinbase kurumsal araştırma başkanı David Duong, Bitcoin Spot ETF onayının BTC fiyatıyla ilişkisini değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Coinbase Institutional’dan David Duong’a göre, merakla beklenen spot tabanlı Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onayı kısmen fiyatlanmış durumda.

Spot tabanlı ETF’lerin kriptoya ana akım para için kapıları açması bekleniyor. Ancak, spot bazlı ETF’lere beklenen para akışı muhtemelen zaman içinde gerçekleşecek.

“Bitcoin Spot ETF Onayı Kısmen Fiyatlandı”

Coinbase Institutional’da kurumsal araştırma başkanı olan Duong, en son aylık raporda en az bir spot Bitcoin ETF’sinin potansiyel onayının halihazırda kısmen fiyatlandırıldığını belirtti. Bu durum, olumlu bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kararı çıkması halinde Bitcoin’in nasıl bir performans sergileyebileceğini daha belirsiz hale getiriyor.

Duong ayrıca kripto para fiyatları ile 2023’ün ilk çeyreğinin ortalarından bu yana ABD Hazine getiri eğrisinin vade yapısındaki değişiklikler arasındaki ters orantıyı da vurguladı.

İlgili Haber  Bernstein Analisti, Bitcoin'i Altınla Karşılaştırdı, Bitcoin'e Övgüler Düzdü: "Asıl Sağlam Varlık BTC"

Analist Bitcoin ile getiri eğrisindeki son yükseliş arasında nispeten zayıf bir doğrusal ilişki olduğunu ve 90 günlük korelasyon katsayısının 0.45 olduğunu belirtti. Öte yandan, Ethereum 0.76 korelasyon katsayısı ile güçlü bir ters orantı gösteriyor.

Duong, bu ayrışmanın Haziran ortasında, ABD’de çok sayıda spot BTC ETF başvurusunun yapıldığı dönemde ortaya çıktığını söyledi. Duong ayrıca bu başvuruların en az birinin onay alması durumunda BTC piyasasına anlamlı fon girişi olabileceğini ancak piyasalar sabırsız olma eğilimindeyken bunların gerçekleşmesinin zaman alabileceğini de sözlerine ekledi.

ABD’deki ilk spot altın ETF’si olan ve 19 yıl önce piyasaya sürülen ve şu anda 50 milyar doların üzerinde varlığa sahip SPDR Gold Shares ETF (GLD) ile benzerlikler kuran Duong, GLD’nin piyasaya sürüldükten sonraki ilk 30 günde enflasyona göre düzeltilmiş olarak sadece 1.9 milyar dolar çektiğini, ilk 12 ayın sonunda ise bu rakamın 4.8 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları