coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Bu Hafta Sert Yükseldi: BTC Düşmanı Warren Buffett Yanıldı Mı? İşte...

Bitcoin Bu Hafta Sert Yükseldi: BTC Düşmanı Warren Buffett Yanıldı Mı? İşte Buffett’ın BTC ile İlgili Tüm Açıklamaları

Bitcoin bu hafta etkileyici bir yükseliş gösterdi ancak halen en büyük yatırımcılardan biri olan Warren Buffett'ı etkileyebilmiş değil.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto paralar, Bitcoin’in başı çektiği bir yeniden canlanma yaşıyor. En büyük kripto para geçtiğimiz hafta %10’luk bir artış gösterdi ve hatta kısa bir süre için 30.000 doları aştı. Bu yükseliş, bir spot Bitcoin ETF’sinin potansiyel onayını çevreleyen artan iyimserlikle beslendi.

Ancak bu yükseliş, sektörün en sert eleştirmenlerinden biri olan Warren Buffett’ı etkilemek için çok az şey sağladı.

Son dönemdeki ralliye rağmen Buffett, kripto paraların son derece spekülatif ve üretken olmayan varlıklar olduğuna dair inancını koruyor. Berkshire Hathaway CEO’su daha önce Bitcoin’i “fare zehrine” benzetmiş ve Bitcoin’in yükselişini 17. yüzyılda Hollanda’yı saran lale soğanı çılgınlığıyla karşılaştırmıştı.

Buffett 2018’de CNBC’ye verdiği bir röportajda şunları söylemişti:

“BTC’de tek güvendiğiniz şey, bir sonraki kişinin size daha fazla ödeme yapıp yapmayacağıdır hatta bir sonraki kişinin gelmesinden daha da heyecan duyarlar. Ama varlığın kendisi hiçbir şey üretmiyor.”

Buffett, sırasıyla gıda üreten tarım arazileri ve kira getiren gayrimenkuller gibi somut varlıkların aksine, kripto paraların yalnızca piyasa duyarlılığına ve arz-talep dinamiklerine dayandığını savunuyor. Hiçbir değer ifade etmediği için “dünyadaki tüm BTC’leri 25 dolara satın almayacağını” da açıklamıştı.

İlgili Haber  Deneyimli Analistten Bitcoin Tahminleri: "Önümüzdeki 6 Ayı Bilemem Ancak 2 Yıl İçerisinde..."

Buffett ayrıca Bitcoin’in fiyat oynaklığı nedeniyle bir para birimi tanımını karşılamadığını iddia ediyor. Dayanıklı bir döviz ya da bir değer saklama aracı olmadığına inanıyor.

Buffett, 2023 yılı içerisinde yaptığı son açıklamalarından birinde ise şunları söylemişti:

“Bitcoin gibi şeyler, bir kumar tokenidir ve herhangi bir gerçek değeri yoktur. Ama bu, insanların rulet oynamak istemesine engel değil.”

Buffett’ın BTC ve kripto paralar hakkındaki diğer bazı alıntıları şöyle:

“Blok zinciri önemli ancak BTC’nin benzersiz bir değeri yok, hiçbir şey üretmiyor. Bütün gün ona bakabilirsiniz ve küçük BTC’ler ya da buna benzer bir şey çıkmaz. Bu temel olarak bir yanılsama.”

“Genel olarak kripto para birimleri açısından, kötü bir sona ulaşacaklarını neredeyse kesin olarak söyleyebilirim. Kripto paraların her biri için beş yıllık bir satış hakkı satın alabilseydim, bunu yapmaktan memnuniyet duyardım, ancak asla bir kuruşluk bile short pozisyonu açmazdım.”

2014 yılında BTC için yaptığı bir yorum:

“Aslında bu bir yanılsama. Para aktarmanın çok etkili bir yolu ve bunu anonim olarak yapabiliyorsunuz. Çek de para iletmenin bir yoludur. Çekler sadece para iletebildikleri için çok mu değerli? Umarım Bitcoin bunu yapmanın daha iyi bir yolu haline gelir ama bunu bir sürü farklı şekilde kopyalayabilirsiniz. Çok büyük bir gerçek değere sahip olduğu fikri bana göre sadece bir şakadan ibaret.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları