coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBlackRock'ın Dün DTCC Listesinden Çıkarılma Nedeni Belli Oldu: İçeriden Bir Kaynak Açıkladı

BlackRock’ın Dün DTCC Listesinden Çıkarılma Nedeni Belli Oldu: İçeriden Bir Kaynak Açıkladı

BlackRock'ın Bitcoin Spot ETF başvurusu dün apar topar DTCC listesinden çıkarılıp saatler sonra yeniden listelenmişti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC) şaşırtıcı bir kararla BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust ETF’sini kısa bir süreliğine web sitesinden kaldırarak kripto para piyasalarında endişe yaşatmıştı.

ETF, DTCC’nin uygunluk listesinde yer almış ve artan heyecan ile Bitcoin’i 2023’ün en yüksek seviyesine taşımıştı.

Listeleme, BlackRock ve diğer Bitcoin spot ETF adaylarının yakında onay alabileceği spekülasyonlarına yol açmıştı. Ancak, BlackRock’ın ETF başvurusu aniden listeden çıkarıldı ve ancak saatler sonra yeniden listeye eklendi.

İlgili Haber  SEC'in Bitcoin Spot ETF ile İlgili Olarak Başvuruculardan Biriyle Görüştüğü Ortaya Çıkarıldı: İşte Toplantının Detaylar

SEC’e yakın bir kişi, geçici olarak listeden çıkarmanın kasıtlı olduğunu ve listelemenin gördüğü büyük ilgi nedeniyle ek araştırma yapmak için yapıldığını açıkladı. Bu araştırmanın ayrıntıları, sonuçları ve kararın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan mı, başka bir kurumdan mı kaynaklandığı yoksa takas kurumunun iç tercihi mi olduğu belirsizliğini koruyor.

Bir DTCC sözcüsü, listeden geçici olarak çıkarılma işlemini ilgilendiren koşullar hakkında yorum yapmayı reddetti. “Listede yer almanın, belirli bir ETF fonu ile ilgili olarak bekleyen herhangi bir düzenleyici veya diğer onay süreçleri için bir sonuç göstergesi olmadığını” belirttiler. Sözcü, “Listede görünmek sadece bir aracı bankanın bir ETF fonu için bir DTCC kodu talep ettiğinin ve DTCC’nin SEC onayını takiben gelecekte belirsiz bir tarihte bu işlemi gerçekleştirebileceğinin bir göstergesidir” diye ekledi.

Bununla birlikte sonradan anlaşıldığı üzere BlackRock’ın ETF başvurusu zaten DTCC listesinde Ağustos ayından bu yana bulunuyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları