coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaSon Dakika: FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Davasında Jüri Kararını Verdi

Son Dakika: FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried Davasında Jüri Kararını Verdi

Son dakika bilgisine göre FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in yargılandığı davada jüri kararını verdi. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Manhattan’daki federal mahkemedeki jüri, çökmüş FTX borsasının kullanıcılarından 10 milyar dolar kadar para toplamak için bir plan düzenlemekle suçlanan bir zamanların kripto para kralı Sam Bankman-Fried’in ceza davasında bir karara vardı.

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried New York’ta jüri tarafından FTX müşterilerini dolandırmaktan suçlu bulundu.

Ayrıca FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried New York’ta yargılandığı yedi suçlamanın tamamından suçlu bulundu.

Manhattan federal mahkemesindeki 12 üyeli jüri, savcıların açgözlülükle borsanın müşterilerinden 8 milyar dolar çaldığını iddia ettiği bir ay süren duruşmanın ardından SBF’yi mahkum etti.

Bankman-Fried iki dolandırıcılık ve beş kumpas suçlamasına karşı suçsuz olduğunu savunmuştu.

Annesi ve babası Stanford Üniversitesi hukuk profesörü olan Massachusetts Institute of Technology mezunu Bankman-Fried, ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan tarafından ileri bir tarihte cezası belirlendiğinde onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Duruşma öncesinde ve sırasında Kaplan’ın verdiği bazı kararlara itiraz eden savunma avukatlarının kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Jüri Perşembe günü, savcılığın bir gün önceki mütalaasına karşı savunma makamının mütalaasını dinledikten sonra müzakerelere başlamıştı.

Savcılar duruşma sırasında Bankman-Fried’in sosyal medyada ve televizyon reklamlarında borsanın müşteri fonlarının güvenliğine öncelik verdiğini ilan etmesine rağmen FTX’ten kripto odaklı hedge fonu Alameda Research’e para aktardığını savundu.

Savcılara göre Alameda bu parayı kredi verenlere ödeme yapmak ve Bankman-Fried ile diğer yöneticilere borç vermek için kullandı; onlar da spekülatif girişim yatırımları yaptı ve sanığın kendi işine uygun gördüğü kripto para mevzuatını desteklemek amacıyla ABD’deki siyasi kampanyalara 100 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.

Jüri 15 gün boyunca ifadeleri dinledi. Eski Alameda CEO’su Caroline Ellison ve eski FTX yöneticileri Gary Wang ve Nishad Singh, suçlarını kabul ettikten sonra savcılık için ifade vererek, SBF’nin Alameda’nın FTX’i soymasına yardım etmek ve şirketlerin mali durumu hakkında kredi verenlere ve yatırımcılara yalan söylemek de dahil olmak üzere kendilerini suç işlemeye yönlendirdiğini söylediler.

Savunma makamı, henüz ceza almamış olan bu üç kişinin, cezanın hafifletilmesini sağlamak amacıyla Bankman-Fried’ı yanlış şekilde suçladıklarını ileri sürdü. Savcılar, Kaplan’dan cezalarını belirlerken işbirliklerini dikkate almasını isteyebilirler.

Eski FTX CEO’su en fazla 115 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Sam Bankman-Fried’in cezası 28 Mart 2024’te belli olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları