coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSEC 2023 Yılında 5 Milyar Dolarlık Dava Açtı! İşte Dava Açılan Kurumlar...

SEC 2023 Yılında 5 Milyar Dolarlık Dava Açtı! İşte Dava Açılan Kurumlar ve Nedenleri!

SEC, 2023 mali yılı boyunca icra eylemlerinde neredeyse 5 milyar doların yatırımcılara geri ödenmesine karar verildiğini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Wall Street aracı kurumlarına ve kripto endüstrisindeki en büyük oyuncuların çoğuna dava açtı.

SEC 2023 Yılında 700’den Fazla Dava Açtı

SEC, 2023 mali yılı boyunca icra eylemlerinin neredeyse 5 milyar dolar para cezasına ve yatırımcılara geri ödenmesine karar verildiğini söyledi.

SEC yaptığı açıklamada, Ekim 2022 ile 30 Eylül arasında kazandığı toplam cezaların kayıtlardaki en yüksek ikinci miktar olduğunu belirtti.

Düzenleyici kurum dijital varlıklar, siber güvenlik ve Wall Street aracı kurum çalışanlarının iş yapmak için onaylanmamış iletişim platformlarını kullanmasıyla ilgili eylemlerini vurguladı.

SEC Başkanı Gary Gensler yaptığı açıklamada, “Yatırım yapan halk, icra bölümünün devriye gezen bir polis gibi çalışmasından faydalanıyor” dedi. Kurum, 784 yaptırım davası açtığını ve bunun 2022 yılına göre %3’lük bir artışı temsil ettiğini söyledi.

SEC, 2023 mali yılında Binance Holdings Ltd. ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao’nun yanı sıra Coinbase Global Inc. de dahil olmak üzere diğer büyük kripto oyuncularına karşı da dava açtı.

İlgili Haber  Onchain Verilerine Göre TRON Kurucusu Justin Sun, Binance'ten Yeni Bir Altcoin Satın Aldı

Binance, Zhao ve Coinbase iddiaları kabul etmedi ve düzenleyicinin davalarının reddedilmesini istedi.

Kurum, yaptırım eylemlerinin 2022 mali yılında 6,4 milyar dolar ve 2021’de 3,9 milyar dolar gibi rekor bir rakamla sonuçlandığını söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları