coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaSon Dakika: SEC, Kripto Para Borsası Kraken'e Dava Açtı

Son Dakika: SEC, Kripto Para Borsası Kraken’e Dava Açtı

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son dakika bilgisine göre SEC, ABD’li kripto para borsası Kraken’e dava açtı.

Reuters tarafından sağlanan bilgiye göre SEC, Kraken’e dava açma nedeni olarak platformun kuruma kayıt yaptırmadan online kripto para ticaret platformu işletmesini gösterdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), toplu olarak “Kraken” olarak bilinen Payward Inc. ve Payward Ventures Inc. aleyhine bir dava açtı.

SEC, Kraken’in 2013 yılından bu yana müşterilerin kripto varlıklarını alıp satabilecekleri bir online ticaret platformu işlettiğini ve bu varlıkların birçoğunun ABD menkul kıymetler yasaları kapsamındaki yatırım sözleşmelerine dayandığını iddia ediyor.

Mahkeme belgesine göre Kraken, SEC’e kaydolmadan bu kripto varlık menkul kıymetleri için bir komisyoncu, satıcı, borsa ve takas kurumu olarak hareket etti.

Bu durum, yatırımcıları korumak için tasarlanmış ABD menkul kıymetler yasalarına uymaksızın yatırımcılardan milyarlarca dolar ücret ve ticaret geliri elde etmesiyle sonuçlandı.

SEC ayrıca Kraken’in iş uygulamalarının, eksik iç kontrollerinin ve yetersiz kayıt tutmasının ek riskler oluşturduğunu iddia ediyor. Mahkeme belgesine göre örneğin, Kraken zaman zaman 33 milyar dolardan fazla değere sahip müşteri kripto varlıklarını elinde tutmuş ve bu varlıkları kendi varlıklarıyla karıştırmış. SEC’e göre bu durum, müşterileri için önemli bir kayıp riski oluşturuyor.

Ayrıca SEC’e göre Kraken zaman zaman müşterilerinin 5 milyar dolardan fazla nakit parasını elinde bulundurmuş ve bazı müşterilerinin nakit parasını da kendi nakit parasıyla karıştırmış. Hatta Kraken zaman zaman operasyonel giderlerini doğrudan müşteri nakdini tutan banka hesaplarından ödedi.

SEC’in davası, ulusal menkul kıymetler piyasalarını düzenlemek için çıkarılan 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasasına dayanıyor.

SEC, kripto varlıklarının yatırım sözleşmeleri olarak sunulduğu ve satıldığı bir platform işleterek Kraken’in faaliyetlerinin ABD menkul kıymetler yasalarının kapsamına girdiğini savunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları