coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEthereumSon Dönemin En Popüler Kripto Para Platformunda Ponzi İddiaları: Kurucu Açıklama Yaptı

Son Dönemin En Popüler Kripto Para Platformunda Ponzi İddiaları: Kurucu Açıklama Yaptı

Son dönemde milyonlarca dolar çeken kripto para platformuna kripto topluluğu şüpheyle yaklaşıyor. Kurucudan açıklama geldi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Mart ayında piyasaya sürülecek bir katman-2 blok zinciri olan Blast, Pazartesi gününden bu yana 225 milyon doların üzerinde staked Ethereum (stETH) ve stablecoin çekti.

Katman-2 ağları, işlemleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek amacıyla Ethereum gibi katman-1 blok zincirlerinin üzerine kuruluyor. Blast, Ethereum (ETH) stake etme ve gerçek dünya varlıkları (RWAs) yoluyla getiri elde etmeyi planladığını açıklamıştı.

Platformun iddiasına göre Blast’ın topladığı 225 milyon doların büyük bir kısmı likit staking protokolü Lido’da stake edildi ve bu da Blast’ı yedinci en büyük stETH sahibi haline getirdi.

Popülerliğine rağmen Blast, birçok kripto yatırımcısının şüpheciliğiyle karşılaştı. Bazı gözlemciler Blast puanlarını, ilk kullanıcıların getirdikleri kullanıcı sayısına göre daha fazla puan kazanmaya hak kazandıkları bir piramit şemasına benzetti. Teknik belgeler, kullanıcıların davet ettikleri kullanıcılar daha fazla katılımcı getirdiğinde %16, ikinci seviye daha fazla kişi getirdiğinde ise %8 ek puan aldığını gösteriyor.

Bu iddialara yanıt olarak platformun kurucusu PacmanBlur şunları söyledi:

“Blast’ın kullanıcılara sağladığı getiri gerçek olamayacak kadar iyi hissedilebilir, bu nedenle bu yapılan espriler anlaşılabilir. Ancak basitçe söylemek gerekirse, Blast’ın sağladığı getiri (başlangıçta) Lido ve MakerDAO’dan geliyor.”

İlgili Haber  QCP Capital Analistleri, Bitcoin Spot ETF'in Onaylanması İçin Yeni Bir Tarih Ortaya Attı

Ayrıca bu getirilerin sürdürülemez olmadığını ve zincir içi ve zincir dışı ekonominin temel bir bileşeni olduğunu açıkladı.

Ayrıca Paradigm’in Blast’ın lansmanında hiçbir dahli olmadığını ve Blast’ın davet sisteminin yeni bir mekanizma olmadığını açıkladı. Blast’ın kendi topluluğu olmadan bir hiç olacağını ve amaçlarının mümkün olan en yüksek getirili L2 ile zincir içi ekonomiyi büyütmek olduğunu vurguladı.

Bununla birlikte özellikle kripto para piyasasında “gerçek olamayacak kadar iyi” getiriler söz konusu olduğunda dikkatli olmakta fayda var. Geçmiş dönemde dolara endeksli stablecoin UST %20’nin üzerinde kazançlar vaat ediyordu ve sistemin çökmesiyle birlikte tüm UST’lerin değeri neredeyse sıfırlanmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları