coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinKurumsal Yatırımcılar Bitcoin Mi Alıyor Ethereum Mu? İşte Son Veriler!

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin Mi Alıyor Ethereum Mu? İşte Son Veriler!

Bybit araştırmasına göre kurumsal yatırımcılar Bitcoin'e kıyasla Ethereum ve diğer altcoinlere karşı daha şüpheyle yaklaşıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin ve altcoinlerde yaşanan yükseliş yatırımcıları heyecanlandırırken Bybit analistlerinden önemli bir rapor geldi.

Coindesk’in haberine göre Bybit Research yakın tarihli raporunda kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum (ETH) arasında kaldığını söyledi.

Kurumsal yatırımcıların genel olarak kripto paralara ilgi gösterdiğini belirten Bybit analistleri, kurumsal yatırımcıların BTC konusunda diğer kripto paralara oranla daha olumlu olduğuna dikkat çekti.

Araştırmaya göre yatırımcılar BTC’ye kıyasla Ethereum ve diğer altcoinlere karşı daha şüpheyle yaklaşıyor.

Zira araştırma verilerine kurumsal yatırımcılar pozisyonlarının %45’ini stablecoinlere; %35’ini Bitcoin’e; %15’ini Ethereum’a ve %5’ini altcoinlere ayırdıklarını belirtti.

Kurumsal yatırımcıların elindeki BTC miktarının Eylül ayında keskin bir yükseliş yaşadığına dikkat çeken analistler, şunları söyledi:

“Kurumsal yatırımcılar tarafından tutulan Bitcoin Eylül ayında keskin bir yükseliş yaşadı. Araştırmaya göre özellikle Eylül ayında kurumsal yatırımcıların yarısının varlık portföyü BTC’ye tahsis edildi.

Bu durum Bitcoin’e yönelik olumlu piyasa hissiyatı ve SEC’in spot BTC ETF’ini potansiyel olarak onaylayacağı beklentisine bağlanabilir.

Ayrıca, kurumsal yatırımcılar, balinalar ya da büyük Bitcoin sahipleri altcoinlere şüpheyle yaklaşıyor. Verilere göre Mayıs ayındaki kısa süreli yükselişe rağmen yatırımcılar arasında altcoin varlıklarında genel bir düşüş olduğu görülüyor.

Kurumsal yatırımcıların ETH varlıkları Shapella yükseltmesinden sonra genel olarak düşüş gösterdi.

Ancak, ETF haberlerinin piyasaları heyecanlandırmasıyla birlikte olumlu piyasa hissiyatının ortasında Eylül ayında kurumsal yatırımcıların ETH varlıklarında da artış görüldü.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları