coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerTarihsel Verileri Kıyaslayan Matrixport Analistleri Bitcoin'de 50.000 Dolar İçin Tarih Verdi!

Tarihsel Verileri Kıyaslayan Matrixport Analistleri Bitcoin’de 50.000 Dolar İçin Tarih Verdi!

Matrixport analistleri, SEC'in onay vermesi halinde Bitcoin fiyatının Ocak ayı sonuna kadar 50.000 doların üzerine çıkaracağını öngördüklerini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

SEC’ten spot Bitcoin ETF‘lerine 10 Ocak 2024 tarihine kadar bir onay geleceği konusundaki iyimserlik ve beklenti artarken Bitcoin fiyatı da dün tekrardan 44.000 doların üzerine çıktı.

Bu noktada yatırımcılar 10 Ocak tarihine yaklaşılırken BTC fiyatının daha da artmasını beklerken Singapur merkezli kripto şirketi Matrixport’tan yeni bir rapor geldi.

SEC’in Ocak ayında spot Bitcoin Spot ETF’lerine onay vereceğini ve bu onay ihtimalinin %95 olduğunu belirten Matrixport analistleri, SEC’in onay vermesi halinde Bitcoin fiyatının Ocak ayı sonuna kadar 50.000 doların üzerine çıkaracağını öngördüklerini söyledi.

Spot Bitcoin ETF’ine verilecek onay sonrasında beklenen fiyat artışı konusunda CME Group’un 2017’deki Bitcoin Vadeli İşlemleri başlatmasını örnek gösteren analistler şunları söyledi:

“CME’nin Bitcoin vadeli işlemleri başlattığı andan itibaren yatırımcıların bu vadeli işlemlerde işlem yapabilmesine kadar geçen altı ila yedi haftalık bir sürede fiyat %196 oranında arttı.

Her ne kadar 8 Aralık’tan sonra potansiyel olarak 2023 yılı sonuna kadar bir konsolidasyon dönemi öngörmüş olsak da, artık Bitcoin’in çıkış yapabileceğini düşünüyoruz.

Tarihsel olarak baktığımızda Bitcoin Noel’den Yeni Yıla (24 Aralık – 31 Aralık) kadar kademeli olarak +%3 oranında artış göstermiştir. Bazı senelerde (2011, 2013 ve 2020) bu artış oranı %22’ye kadar çıktı.

Bu yıl da spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasına ilişkin beklentinin artması ve ETF’lere ilişkin TV reklamlarının artması bu yıl da BTC’nin yılbaşına kadar büyük bir artış yapabileceği ihtimalini yükseltiyor.

Bu aynı zamanda Bitcoin’in Noel’de yükselme şansının yüksek olduğu anlamına geliyor ve spot Bitcoin ETF’leri o zamana kadar onaylanırsa Bitcoin’in 50.000 dolara ulaşmasını kesinlikle bekliyoruz.”

Bitcoin yazım esnasında 43,790 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları