coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSıcak Gelişme: SEC, Kripto Para Projesi BarnBridge DAO ile Uzlaşmaya Vardığını Bildirdi

Sıcak Gelişme: SEC, Kripto Para Projesi BarnBridge DAO ile Uzlaşmaya Vardığını Bildirdi

SEC, kayıtsız menkul kıymet sattığı gerekçesiyle BarnBridge DAO platformuna yüklü miktarda bir ceza kesti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), merkeziyetsiz özerk bir kuruluş olan BarnBridge DAO’nun ve iki kurucusu Tyler Ward ve Troy Murray’in, SMART Yield tahvilleri olarak bilinen yapılandırılmış kripto varlık menkul kıymetlerinin kayıtsız arzı ve satışı ile ilgili suçlamaları kapatmak için 1.7 milyon dolardan fazla ödeme yapmayı kabul ettiğini açıkladı.

SEC ayrıca davalıları BarnBridge’in SMART Yield havuzlarını kayıtsız yatırım şirketleri olarak işletmekten kaynaklanan ihlallerle suçladı. SEC’in suçlamalarını çözüme kavuşturmak için BarnBridge satışlardan elde ettiği yaklaşık 1.5 milyon dolarlık geliri geri vermeyi, Ward ve Murray ise 125.000’er dolar tutarında para cezası ödemeyi kabul etti.

İlgili Haber  Çin Merkez Bankası, Yeni Raporunda Kripto Paralara Detaylı Bir Bölüm Ayırdı! İşte Bankanın Söyledikleri

SEC’in İcra Departmanı Direktörü Gurbir S. Grewal şunları söyledi:

“Yapılandırılmış finans ürünlerinin bireysel yatırımcılara kayıtsız arzı ve satışı için blockchain teknolojisinin kullanılması menkul kıymetler yasalarına aykırıdır. Bu dava, söz konusu yasaların, anonim, merkeziyetsiz ya da otonom olup olmadıklarına bakılmaksızın, sermaye piyasalarımıza erişmek isteyen herkes için geçerli olduğuna dair önemli bir hatırlatma niteliğindedir.”

SEC’in emirlerine göre, davalılar SMART Yield tahvillerini varlığa dayalı menkul kıymetlere benzetti ve bunları halka geniş bir şekilde pazarladı. Yatırımcılar, BarnBridge’in web sitesi uygulaması aracılığıyla “Senior” veya “Junior” SMART Yield tahvillerini satın alabiliyordu. SMART Yield, yatırımcılar tarafından yatırılan kripto paraları bir havuzda topladı ve bu varlıkları yatırımcılara ödeme yapmak üzere sabit veya değişken getiri elde etmek için kullandı.

Kararlara göre, SMART Yield yatırımcılardan 509 milyon dolardan fazla yatırım çekti ve BarnBridge’e yatırımlarının büyüklüğüne ve getiri seçimlerine bağlı olarak yatırımcılar tarafından ücret ödendi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları