coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerABD'de Yeni Kripto Para Vergi Kuralları Sessiz Sedasız Uygulanmaya Başlandı: Neler Değişiyor?

ABD’de Yeni Kripto Para Vergi Kuralları Sessiz Sedasız Uygulanmaya Başlandı: Neler Değişiyor?

Kripto para dünyasının en etkili ülkesi konumundaki ABD'de kripto varlıkları ile ilgili yeni bir kural uygulanmaya başlandı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Internal Revenue Service (İç Gelir Servisi, IRS), Başkan Joe Biden’ın 2021 Altyapı Yatırım ve İş Yasası’nın, 10.000 doları aşan tüm kripto para işlemlerinin vergi dairesine bildirilmesi gerekliliği de dahil olmak üzere, bazı yönlerini uygulamaya başladı.

10.000 Dolar Üstü Kripto Para İşlemleri IRS’e Rapor Edilecek

Kongre’nin her iki kanadından da geçen ve Başkan Biden tarafından imzalanan yasa tasarısı, 6050I kuralını getirdi. Bu kural, aracıların kripto borsalarından ve saklama sağlayıcılarından alınan ve 10.000 dolarlık eşiği karşılayan veya aşan tüm işlemleri bildirmelerini zorunlu kılıyor.

Bu kural, kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terörizmin finansmanını engelleme girişiminin bir parçası olarak uygulamaya kondu. Başlangıçta Ocak 2023’te yürürlüğe girmesi planlanan yeni raporlama gereksinimi, yalnızca kripto varlıklarını kullanan işletmeler için geçerli olup bireyleri etkilemiyor. ABD vergi mükellefleri zaten 2019 yılından bu yana tüm dijital varlık işlemlerini bildirmekle yükümlüydü.

İlgili Haber  Bitcoin Spot ETF İçin Odaklanılacak Yeni Tarih Belli Oldu: Sürece Yakın Kaynak Açıkladı

Kripto savunuculuğu düşünce kuruluşu Coincenter’ın icra direktörü Jerry Brito, şunları söyledi:

“Bu yasa 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi ve tüm Amerikalılar artık buna tabi. Bu yasa kendi kendini uygulayan bir yasadır, yani yürürlüğe girmesi için herhangi bir devlet kurumu tarafından ek bir düzenleyici eylem ya da uygulamaya gerek duyulmuyor. Yasa kabul edilip imzalandıktan sonra, bu durumda 1 Ocak 2024 olan yürürlük tarihinde derhal işlerlik kazandı ve uygulanabilir hale geldi.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları