coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerAsya'nın Önde Gelen Teknoloji Ülkesi, Bu Yolla Kripto Para Satın Almaya Yasak...

Asya’nın Önde Gelen Teknoloji Ülkesi, Bu Yolla Kripto Para Satın Almaya Yasak Getiriyor!

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu tarafından yapılan bir öneriye göre, kredi kartı kullanarak kripto para satın almak kısıtlanıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Güney Kore, ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından yapılan bir öneriye göre, vatandaşlarının kredi kartı kullanarak kripto para satın almalarını kısıtlamak için önemli bir hamle yapmayı düşünüyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu, Kripto için Kredi Kartı Ödemelerini Kısıtlamak İçin Değişiklik Önerdi

Kredi finansmanı yasasında önerilen değişiklik, kripto ticareti faaliyetlerini kısıtlamayı ve özellikle de kullanıcıların kredi kartlarını kullanarak yabancı kripto borsalarında dijital varlıklar satın almalarını engellemeyi amaçlıyor.

Önerilen değişikliğin arkasındaki temel motivasyon, yasadışı sermaye çıkışları, kara para aklama ve kripto yatırımcıları arasında spekülatif davranışların teşvik edilmesiyle ilgili endişeleri gidermektir.

FSC, bu riskleri etkili bir şekilde azaltmak için kripto para birimi işlemleri için kredi kartı ödemelerini düzenleme ihtiyacını vurguladı.

Düzenleyici kurum, yasal bildiriminde, uluslararası platformlarda kripto yatırımlarını finanse etmek için kredi kartlarının potansiyel olarak kötüye kullanılmasına ilişkin endişelerin ortaya çıktığının altını çizdi.

İlgili Haber  The Wall Street Journal'ın Raporuna Göre Binance'in Yüzde 10 Hissesine Sahip Kurucu Ortaya Çıktı!

Güney Kore, kredi kartı işlemlerini sınırlandırarak gözetimi güçlendirmeyi ve kripto para birimi ticaretinin düzenleyici standartlara uygun olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Önerilen değişiklik 13 Şubat’a kadar kamuoyunun geri bildirimine açık olacak ve paydaşların ve genel kamuoyunun potansiyel mevzuat değişikliğine ilişkin bakış açılarına katkıda bulunmalarına olanak tanıyacak.

Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre FSC, 2024 yılının ilk yarısında tedbiri uygulamak amacıyla önerilen değişikliği gözden geçirmeyi ve oylamayı planlıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları