coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiFED Üyesi Barkin'den Son Dakika Faiz Açıklamaları Geldi: "Ekonomi Normale Döndükçe Faizler...

FED Üyesi Barkin’den Son Dakika Faiz Açıklamaları Geldi: “Ekonomi Normale Döndükçe Faizler Normalleşmeli”

FED üyesi Thomas Barkin, yaptığı son açıklamasında ABD ekonomisi ve faiz oranları hakkında kamuoyuna açıklama yaptı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

FED üyesi Thomas Barkin, ABD ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin görüşlerini paylaştı. Barkin, ekonomi normale döndükçe FED’in de faizleri normalleştirmesi gerektiğini belirtti.

Barkin, işletmelerin yılın başında zam yapma eğiliminde olması nedeniyle ilk çeyreğin öneminin altını çizdi.

Barkin, şirketlerin hala fiyatları COVID öncesi seviyelerden daha yüksek oranlarda artırmaya çalıştığını belirtti. Barkin, tüketicilerin ve rakiplerin bu değişikliklere nasıl tepki verdiğinin gözlemlenmesi gerektiğini söyledi. Barkin ayrıca, son altı aydaki ilerlemenin büyük ölçüde mallara bağlı olduğu göz önüne alındığında, enflasyonun izleyeceği yol konusunda belirsizlik olduğunu ifade etti.

İlgili Haber  VanEck Dijital Varlıklar Araştırma Müdüründen 2 Milyar Dolarlık Sıcak BlackRock Spot Bitcoin ETF İddiası

Barkin’e göre işgücü piyasası istikrarlı bir yumuşama eğiliminde. Barkin, bu noktada yeniden bir hızlanmanın daha az olası göründüğüne inanıyor. Buna rağmen, Barkin’e göre tüketici talebi yavaşlasa da sağlıklı kalmaya devam ediyor.

Barkin, enflasyonun düştüğüne dair güven arttıkça faiz oranlarının daha normal seviyelere çekilmesinde bir sakınca görmediğini belirtti. Ancak, nötr oran ve beklenen enflasyon konusundaki belirsizlik nedeniyle reel faiz oranını belirlemenin zor olduğunu söyledi.

Barkin, FED’in onayladığı faiz artışları göz önüne alındığında, işgücü piyasasının güzel bir şekilde normalleştiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları