coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSolana (SOL) Geliştiricileri Yeni Bir Rapor Yayınladı: Olumlu Gelişmeler Var

Solana (SOL) Geliştiricileri Yeni Bir Rapor Yayınladı: Olumlu Gelişmeler Var

Solana (SOL) geliştiricileri, yayınladıkları son raporda SOL ekosisteminde yaşanan gelişmeleri ve iyileşmeleri ele aldı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Solana (SOL) Vakfı, 2023 yılı boyunca geliştiricilerin işe alımında ve elde tutulmasında önemli bir artış olduğunu bildirdi. Vakıf, bu büyümeyi Solana ekosisteminde bulunan gelişmiş araçlara ve eğitim kaynaklarına bağlıyor.

Solana Vakfı tarafından hazırlanan rapora göre, Solana ekosisteminde üç aylık geliştirici tutma oranı 2023 yılında %31’den %50’nin üzerine çıktı.

Vakıf, bu büyümeyi geliştirici işe alımındaki iyileştirmelere ve ekosistemdeki fırsatların artmasına bağlıyor. Rapor, elde tutma oranını, art arda üç ay içinde en az bir işlem yapan geliştiricilerin sayısını ölçerek değerlendirdi.

Raporda ayrıca her altı ayda bir yaklaşık 400-500 SOL geliştiricisinin birden fazla geliştirici eğitim kampından mezun olduğu vurgulandı. Aynı zamanda, iş ilanları da yıl boyunca %500 oranında artış gösterdi.

GitHub verilerine göre, artan elde tutma oranı, 2023 yılı boyunca aylık 2.500 ila 3.000 aktif SOL ekosistemi geliştiricisinin korunmasına yardımcı oldu. Solana Vakfı ayrıca, artan faaliyeti birden fazla programlama dili için geliştirilmiş araçlara ve ek eğitim kaynaklarına bağladı. Ancak vakıf, test etme ve hata ayıklama gibi alanlarda iyileştirme yapılması gerektiğini de kabul etti.

İlgili Haber  Son Dakika: Sahte Bitcoin Spot ETF Olayına Elon Musk da Dahil Oldu - Dogecoin Tweet'i Attı

Solana Vakfı, “Son üç yılda 3.000’den fazla proje hayata geçirildi ve hackathonlara sunulan projeler için 600 milyon doların üzerinde fon toplandı” diye yazdı ve ekledi:

“Her hackathon ile birlikte proje başvurularının sayısı da arttı. En son düzenlenen Solana Hyperdrive hackathonuna 900’den fazla başvuru yapıldı.”

2023’te Solana ekosistemindeki geliştirici faaliyetlerindeki artış, Solana’nın yerel kripto parası SOL için güçlü bir yıla denk geldi. FTX kriziyle 8 dolara kadar gerileyen SOL, 2023 yılı içinde 120 doların üstüne çıkmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları