coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinJPMorgan Kripto Para Piyasası İçin Yeni Rapor Yayınladı: "Bitcoin İçin Satış Yönlü...

JPMorgan Kripto Para Piyasası İçin Yeni Rapor Yayınladı: “Bitcoin İçin Satış Yönlü Baskı Azaldı”

JPMorgan analistleri, Bitcoin üzerindeki satış baskısının artık yavaş yavaş azalmaya başladığını iddia etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

JPMorgan’a göre, Grayscale Bitcoin Trust’taki (GBTC) kar alımlarının büyük ölçüde sona ermesiyle Bitcoin (BTC) fiyatı üzerindeki aşağı yönlü baskı azaldı.

GBTC, iki hafta önce spot ETF’e dönüştürülmesinden bu yana 4.3 milyar dolarlık çıkışa tanık oldu ve JPMorgan’ın yaklaşık 3 milyar dolarlık tahminlerini aştı. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri Perşembe günü yayınladıkları bir notta, bu nedenle GBTC’de kâr alımlarının büyük ölçüde tamamlandığını yazdı.

Analistlere göre, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından son iki hafta içinde Bitcoin’in fiyatı %20’den fazla düştü. Analistlere göre GBTC yatırımcılarının kârlarını nakde çevirmesi Bitcoin’in fiyatındaki düşüşe neden oldu, ancak en kötüsü artık sona ermiş gibi görünüyor. Bununla birlikte, GBTC’nin %1.5’lik ücreti yakında düşürülmezse, fonun sürekli çıkışlar yaşayabileceği ve rakiplerine pazar payı kaybedebileceği konusunda uyardılar.

Analistlere göre, ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin yakın zamanda piyasaya sürülmesi, BTC fiyat keşfine yeni bir katman ekleyerek, özellikle ETF’lerin yaygın olduğu hisse senetleri gibi geleneksel piyasalarla uyumlu hale getiriyor.

İlgili Haber  Bitcoin Şirketi Strike'ın CEO'sundan Diğer Kripto Paralar İçin Şaşırtıcı Sözler: "Bitcoin Dışındakiler Amaçtan Sapma"

Analistler, “Görünürde, spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi daha fazla parçalanma anlamına gelse de, hisse senetleri gibi geleneksel varlık sınıflarındaki ETF deneyimi bir rehber olursa, pratikte piyasa derinliğini ve likiditesini artıracaktır” dedi:

“Başka bir deyişle, spot BTC ETF’lerinin ortaya çıkmasının Bitcoin fiyat keşif sürecini daha az verimli hale getirmek yerine daha verimli hale getirmesini bekliyoruz. Grayscale’in BTC ETF’sinin iki yeni rakibi var gibi görünüyor: Şimdiye kadar sırasıyla 1.9 milyar dolar ve 1.8 milyar dolar giriş çeken Blackrock ve Fidelity. Her ikisinin de GBTC için 150 baz puana kıyasla sadece 25 baz puanlık (muafiyetsiz) çok daha düşük ücretleri var”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları