coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBankacılık Devi Citigroup, Altın İle Bitcoin ETF'lerini Karşılaştırdı: Benzer Süreçler Yaşanacak Mı?...

Bankacılık Devi Citigroup, Altın İle Bitcoin ETF’lerini Karşılaştırdı: Benzer Süreçler Yaşanacak Mı? İşte Detaylar

Bankacılık Devi Citigroup, ETF'lerin Piyasaya Sürülmesinin Bitcoin'i Altını Etkilediği Gibi Etkilemeyebileceğini Söylüyor

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Citi’ye göre, yeni borsa yatırım fonlarının bir varlık sınıfı olarak Bitcoin’e fayda sağlaması mümkün, ancak yakın vadede kripto para biriminin hisse senetleriyle olan yüksek korelasyonunu yeniden keşfetmesi daha olası.

Citi, Yeni ETF’lerin Piyasaya Sürülmesinin Bitcoin’i Altını Etkilediği Gibi Etkilemeyebileceğini Söylüyor

ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi aylardır bekleniyordu ve birçok yatırımcı, SPDR Gold Shares ETF’nin (GLD) 2004 yılında altın için yaptığı gibi Bitcoin’e yatırımda devrim yaratabileceklerini düşünüyordu.

Bernstein geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in, Bitcoin ETF’leri ile gelecek yılın sonuna kadar 200.000 dolara fırlayabileceğini söyledi.

Citi analisti Alex Saunders, bunu sadece zamanın göstereceğini, ancak kripto için yolun altın için olduğundan daha belirsiz olduğunu belirtti.

Saunders, “Külçe ETF’lerin, spot altın fiyatlarını yapısal olarak etkileyen ve ticareti artıran holdingleri ve AUM’u kristalize etmesi hala birkaç yıl aldı” dedi. “Bu tarihi değişim, Büyük Finansal Kriz ve ardından para otoritelerinin sıfır politika oranları gibi anlamlı bir katalizör gerektirdi.”

İlgili Haber  Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoinin Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Açıkladı!

Ayrıca, Bitcoin’in altın ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden önce altından daha yeni ve daha az yerleşik olduğunu da sözlerine ekledi.

Altından çok daha farklı davranıyor ve Bitcoin’in güvenli bir liman ya da enflasyondan korunma aracı olarak popüler anlatısı yatırımcılar tarafından kesin olarak benimsenmiş değil. Saunders, “Bu durum, sarı metalin binlerce yıllık geçmişiyle tam bir tezat oluşturuyor,” dedi.

“Analizimiz kripto para birimini hala benimseme döngüsü olan erken aşamadaki bir ağa benzetiyor. Bu da BTC’nin finansal türbülansta portföy koruması olarak kullanılma olasılığının altına kıyasla daha düşük olduğu anlamına geliyor.”

Hisse senedi betalarının kripto paralar için hala büyük olduğunu ancak altın için negatif olduğunu söyledi.

Saunders ayrıca, kripto paraların hisse senetleriyle olan uzun vadeli pozitif korelasyonlarının düşmüş olmasına rağmen, zaman içinde tarihsel ortalamalara yakın seviyelere dönmesinin muhtemel olduğunu da sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları