coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinFED Başkanı Faiz İndirimleri Konusunda Olumsuz Tablo Çizerken Ekonomistler İkiye Bölündü: İlk...

FED Başkanı Faiz İndirimleri Konusunda Olumsuz Tablo Çizerken Ekonomistler İkiye Bölündü: İlk Faiz İndirimi Ne Zaman Olacak?

FED Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrasında ekonomistler faiz indirim tahminlerini güncelledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Merkez Bankası (FED) dün politika faizini %5,25-%5,5’te sabit bırakmasının ardından FED Başkanı Jerome Powell açıklamalarda bulundu.

Bu noktada FED’in faiz indirimlerine Mart ayında başlamasının erken olduğuna işaret eden Powell, BTC ve altcoinlerde gerileme olmasına neden oldu.

Bu noktada Powell’ın açıklamaları ekomistleri faiz indirimleri konusunda ikiye bölerken bazı Mart ayında bir indirim olabileceğine dair beklentilerini sürdürüyor, bazı ekonomistler ise indirim ihtimalini Mayıs ayına erteledi.

Bu noktada CNBC’ye konuşan ünlü yatırımcı Jeffrey Gundlach, ABD ekonomik görünümünün hala kötü göründüğünü, 2024’te de resesyonun ve daha yüksek işsizlik oranının ortaya çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.

“Enflasyonun düşeceğini biliyoruz.

Ancak şu an için enflasyonun düşüş hızında bir duraklama olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca FED’in yüksek ve uzun süreli faiz stratejisinin gelecekteki büyüme için negatif risk taşıdığını düşünüyorum. “

Gundlach dışında Bloomberg Economics ekonomistleri ve Goldman Sachs analistleri de FED’in ne zaman faiz indirimine başlayacağını tahmin etti.

Bu noktada Bloomberg Economics ekonomistleri FED başkanı Powell’ın açıklamalarına rağmen Mart ayında faiz indirimi olacağını düşüncesini korurken ekonomistler, enflasyonda yumuşama ve işgücü piyasasında zayıflama gözlemlenmesinin, FED üyelerine Mart ayında faiz indirimi için yeterli güveni sağlayacağını düşünüyor.

Goldman Sachs ekonomistleri ise Powell’ın olumsuz açıklamaları sonrasında FED’in ilk faiz indirimi yapacağı zamana ilişkin tahminini Mart ayından Mayıs ayına ertelediklerini ancak ve bu yıl beş, 2025’te ise üç faiz indirimi tahminlerini korunduklarını söyledi.

Bank of America analistleri de FED’in ilk faiz indirim tahmini güncelledi ve Mart ayından Haziran ayına çekti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları