coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriEkonomiFED Üst Düzey Yetkilisi Goolsbee, Güçlü İstihdam Verisi Sonrası Konuşuyor: Faiz İndirimi...

FED Üst Düzey Yetkilisi Goolsbee, Güçlü İstihdam Verisi Sonrası Konuşuyor: Faiz İndirimi Yanlısı Açıklamalar Var!

Chicago FED Başkanı Austan Goolsbee, yaptığı açıklamasında ABD ekonomisine dair konuştu ve faiz indirimlerini değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD ekonomisi Ocak ayında 353.000 kişilik güçlü bir istihdam üreterek piyasa beklentilerini aştı ve Hazine getirilerini yükseltti. Ancak Chicago FED Başkanı Austan Goolsbee, manşet rakamın tüm durumu anlatmayabileceğini öne sürerek ihtiyatlı olunması çağrısında bulundu.

Wall Street Journal’a verdiği röportajda Goolsbee, Ocak ayında çalışılan toplam saatin, manşet istihdam rakamının gösterdiğinden daha zayıf olduğuna dikkat çekti. Bu tutarsızlık, işgücü piyasasının gücünün ilk bakışta göründüğü kadar sağlam olmayabileceğine işaret ediyor.

İlgili Haber  Santiment Analistleri Üç Altcoinde FOMO Alarmı Verdi: "Önümüzdeki Günlerde Yüksek Volalite Görebilirler"

Güçlü istihdam verilerine rağmen Goolsbee, sistemden pozitif arz şokları geliyorsa FED’in faizleri düşürmek için beklemeyi göze alamayacağı konusunda uyardı. Merkez bankasının para politikasına yaklaşımında proaktif olması gerektiğini vurguladı.

Goolsbee ayrıca işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam etmesinin FED’in istihdam görevine ilişkin endişeleri azaltacağını belirtti. Bununla birlikte, toplam çalışılan saatteki zayıflığın Ocak ayı istihdam raporunun manşette belirtildiği kadar güçlü olmadığını gösterdiğini yineledi.

FED önümüzdeki aylarda işgücü piyasası koşullarını yakından izlemeye devam edecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları