coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinKripto Para Dünyası Karşı Saldırıya Geçti: Bitcoin Şirketleri ABD Hükümeti Kuruluşlarına Dava...

Kripto Para Dünyası Karşı Saldırıya Geçti: Bitcoin Şirketleri ABD Hükümeti Kuruluşlarına Dava Açtı

Çok sayıda Bitcoin madenciliği şirketinin, ABD'li kamu kuruluşlarına dava açtığı öğrenildi. İşte tüm detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bir grup Bitcoin madencisi ve endüstri kuruluşu, ABD Enerji Bakanlığı, Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) ve Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) aleyhine, BTC madencilik faaliyetlerinden yasadışı bir şekilde gizli bilgi topladıkları iddiasıyla dava açtı.

Riot Blockchain, Texas Blockchain Konseyi ve Dijital Ticaret Odası’nı içeren davacılar, federal kurumların Bitcoin madencilik tesislerinin enerji tüketimi, konumu ve kapasitesi hakkında veri talep ederek Evrak İşlerini Azaltma Yasası, İdari Prosedür Yasası ve Gizlilik Yasası’nı ihlal ettiğini iddia ediyor.

Dava, OMB’nin Ocak 2024’te EIA’nın BTC madenciliğinin ABD enerji sistemi ve çevre üzerindeki etkisini değerlendirmek için gerekli olduğunu söylediği 82 Bitcoin madencisinden veri toplamak için acil bir talebi kabul etme kararından kaynaklanıyor.

İlgili Haber  Bitcoin Boğası Efsanevi Yatırımcı Robert Kiyosaki, "Bitcoin Çakılırsa Ne Yapacaksın" Sorusunu Cevapladı

Bitcoin endüstrisi, yüksek enerji tüketimi ve elektrik şebekesi üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle BTC madenciliğine yasaklar veya kısıtlamalar getiren bazı eyalet ve yerel yönetimlerin de muhalefetiyle karşılaşmıştı. New York Eyaleti, BTC madencilerinin eyalette faaliyet göstermeden önce çevresel bir incelemeden geçmesini ve izin almasını gerektiren bir yasa çıkardı. Yasa ayrıca yerel yönetimlerin 2025 yılına kadar Bitcoin madenciliğine moratoryum uygulamasına izin veriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları