coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin Yeni Rekorlara İmza Atarken Madenciler BTC Satıyor! Satışların Arkasında Yine Çin...

Bitcoin Yeni Rekorlara İmza Atarken Madenciler BTC Satıyor! Satışların Arkasında Yine Çin Mi Var?

Galssnode'un verilerine göre, Bitcoin madencilerine bağlı cüzdanlarda tutulan BTC sayısı 2021 ortasından bu yana en düşük seviyeye düştü.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Lider kripto para birimi Bitcoin adım adım rekora koşarken halihazırda 62.500 dolar seviyesinde bulunuyor. Bu noktada BTC son iki günde yaklaşık %12 oranında artış yaşarken beklentiler daha fazla yükseliş olması yönünde yoğunlaşıyor.

BTC kısa sürede 50.000 dolar seviyelerinden 64.000 doların üzerine çıkarken, madenciler de BTC satışlarını hızlandırdı.

Galssnode’un verilerine göre, Bitcoin madencilerine bağlı cüzdanlarda tutulan BTC sayısı 2021 ortasından bu yana en düşük seviyeye düştü.

Bu noktada Glassnode verileri madencilere bağlı cüzdanlarda tutulan tahmini BTC sayısının yılın başından bu yana 8.426 BTC (530 milyon dolar) düşerek 1.812.482 BTC’ye düştüğünü gösteriyor.

BTC sayısındaki düşüş, madencilerin 1,83 milyon BTC’yi elinde tuttuğu 2023 Ekim ayının ikinci yarısında başladı.

BTC sayısındaki bu düşüşü yorumlayan Toronto merkezli kripto para platformu FRNT Financial, madencilerin BTC satışıdan gelirleri halving sonrası kârlılıklarını artırmak için daha verimli ekipman satın almak ve böylece işletme maliyetlerini düşürmek için kullanabileceğini söyledi.

FRNT Financial Coindesk’e gönderilen bir haber bültende şunları söyledi:

“Bitcoin madencileri yarılanma öncesinde daha iyi bir pozisyon elde etmek için satış yapma eğiliminde olabilir.

Bu noktada madenciler yarılanmanın getireceği yeni ekonomi modeli nedeniyle daha verimli madencilik ekipmanları satın almak için BTC satıyor olabilirler.

Ekipman alımı dışında Çin’in güneybatısında genellikle ekim ayından mart/nisan ayına kadar uzanan uzun süreli kurak mevsimde Bitcoin üretemedikleri için BTC satışı yapabilirler.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları