coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinÜnlü Analist, "Bu Altcoin Sezonu Bambaşka Olacak" Dedi, Sebebini Açıkladı: "Her Şey...

Ünlü Analist, “Bu Altcoin Sezonu Bambaşka Olacak” Dedi, Sebebini Açıkladı: “Her Şey Sezonu”

Bitwise Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Matt Hougan, yaptığı açıklamasında altcoin sezonu beklentileriyle ilgili konuştu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitwise Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Matt Hougan kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, altcoin sezonunun erken başlamasıyla ilgili devam eden spekülasyonlara değindi. Bitcoin’in dip seviyelerden “sadece” yüzde birkaç yüz artış göstermesine rağmen, altcoin piyasası önemli bir ralli yaşıyor.

Hougan, altcoin sezonunun birincil itici gücünün klasik bir “servet etkisi” olduğuna inanıyor. Kripto para meraklıları Bitcoin’de para kazanıyor, kendilerini zengin hissediyor ve ardından yatırım yapmak için daha spekülatif varlıklar arıyor.

Bu olgu sadece kripto ekonomisine özgü değil. Bu durum, insanların büyük sermayeli hisse senetlerinde para kazandıktan sonra küçük sermayelere, risk sermayesine ve diğer spekülatif varlıklara yatırım yapmaya başladığı geleneksel itibari para ekonomide de yaşanmaktadır.

Analiste göre altcoin sezonunun katalizörü Bitcoin’in yüzdesel getirisi değil, servet etkisinin kümülatif büyüklüğü. Kasım 2022’deki dip seviyelerden bu yana Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon dolar arttı. Buna kıyasla, daha önceki döngülerde, Bitcoin rallisinin yarattığı servet miktarı, yüzde ölçeğinde daha büyük olmasına rağmen, döngünün bu aşamasında mutlak dolar ölçeğinde daha küçüktü.

Hougan’a göre zengin kripto yatırımcıları Bitcoin servetlerinin bir kısmını alıp altcoinlere aktarmaya başlıyor. Bu coinlerin çoğunun nispeten küçük boyutlu olduğu göz önüne alındığında, fiyatı önemli ölçüde artırmak için çok fazla para gerekmiyor. Daha fazla servet, daha fazla projeye daha fazla para aktarılması anlamına geliyor.

İlgili Haber  Binance'in Elinde Hangi Altcoinden Ne Kadar Olduğu Açıklandı! İşte Detaylı Liste

Analiste göre altcoin sezonu için ek bir katalizör, geçmiş döngülere göre altcoinler için önemli ölçüde geliştirilmiş teknoloji altyapısı. Ethereum’daki Dencun güncellemesi ve Katman 2’lerin yükselişi gibi gelişmeler, halka açık blockchain’in parasal olmayan veya teğetsel olarak parasal kullanımlarını geçmişte olduğundan çok daha ilginç hale getiren gerçek teknolojik ilerlemeler.

Hougan bunun boğa piyasasının ya da altcoin sezonun erken biteceği anlamına gelmediğini düşünüyor. Tarihsel olarak, marjinal sermaye Bitcoin’den piyasanın geri kalanına kaydığı için altcoin sezonu Bitcoin’in yükselişini sınırladı. Ancak Bitcoin’in 2024 rallisi, ETF’ler aracılığıyla ekosisteme akan tamamen yeni para yani kripto paralardan kaynaklanmayan para tarafından yönlendiriliyor.

Bu durum, eski paranın altcoinlere çıkışından daha fazla yeni para girdiği (ETF’ler aracılığıyla) sürece “zenginlik etkisinin” bir süre daha devam edebileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak analiste göre bu kez bir altcoin sezonu yerine bir “her şey sezonu” gerçekleşebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları