coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBorsaBinance ile Nijerya Arasındaki Krizde Yeni Gelişme Var!

Binance ile Nijerya Arasındaki Krizde Yeni Gelişme Var!

Nijerya'nın Binance yöneticilerini alıkoymasının ardından başlayan kriz ile ilgili yeni gelişmeler var. İşte detaylar.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Nijeryalı yetkililer yerel bir mahkemeden, ülkenin kripto paralara yönelik devam eden baskısına takılan dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in iki yöneticisinin gözaltı süresinin uzatılmasını talep etti.

Konuya yakın kaynaklara göre bu talep, iki yöneticiyi gözaltına almak için kullanılan ilk tutuklama emrinin süresinin bu hafta dolmasının ardından geldi.

ABD vatandaşı ve Binance’in Mali Suç Uyum Başkanı Tigran Gambaryan ile İngiliz-Kenyalı ve Binance’in Afrika Bölge Müdürü Nadeem Anjarwalla 26 Şubat’ta Nijerya’ya vardıklarında gözaltına alınmıştı. İki isim, Nijerya’nın birkaç kripto para ticaret sitesini yasaklama kararının ardından bu ülkeye uçmuşlardı. Her iki yönetici de herhangi bir suçla itham edilmedi.

Bu baskı, birkaç kripto para web sitesinin, kronik dolar kıtlığı ile boğuşan Nijerya para biriminin ticareti için popüler platformlar haline gelmesinin ardından geldi.

İlgili Haber  Boğa Emarelerinden Biri Mi: UEFA'dan Kripto Para Adımı Geldi!

Mahkeme belgeleri, Nijerya’nın yolsuzlukla mücadele kurumu olan Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’na (EFCC), soruşturmaları hızlandırmak için başlangıçta iki yöneticiyi 14 gün süreyle gözaltında tutma emri verildiğini ortaya koyuyor. Ancak bu kararın süresi Salı günü doldu ve EFCC’nin Abuja’daki bir baş sulh mahkemesinden soruşturmalar devam ederken gözaltı sürelerinin uzatılmasını talep etmesi nedeniyle iki yönetici halen gözaltında tutuluyor.

Binance kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, yöneticilerinin iadesini güvence altına almak için Nijeryalı yetkililerle birlikte çalıştığını belirtti. Financial Times, EFCC’nin Binance’ten Nijerya’daki ilk 100 kullanıcısına ilişkin verileri paylaşmasını talep ettiğini ve Binance’in bu konuda yorum yapmadığını bildirmişti.

Nadeem’in eşi Elahe Anjarwalla Reuters’e yaptığı açıklamada, iki yöneticinin başkent Abuja’da koruma altındaki bir evde tutulduğunu söyledi. Kocasıyla günde en az bir kez telefonda konuşabildiğini, ancak kocasının sadece bir gardiyan eşliğinde konuşabildiğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları