coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de Powell Dopingi! Analistler FED Kararı Sonrası BTC ve Ethereum'u Değerlendirdi, Beklentilerini...

Bitcoin’de Powell Dopingi! Analistler FED Kararı Sonrası BTC ve Ethereum’u Değerlendirdi, Beklentilerini Açıkladı!

QCP Capital analistleri, FED'in kararının ve Powell'ın konuşmasının BTC ve kripto paralar üzerindeki etkisini değerlendirdi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Dün FED Mart ayına ilişkin faiz kararını açıkladı ve beklentiler doğrultusunda faizleri sabit bıraktı.

Faiz kararının ardından konuşma yapan FED Başkanı Jerome Powell‘ın beklenti üstü gelen enflasyon rakamları karşısında şahin bir konuşma yapması bekleniyordu ancak Powell güvercin bir yaklaşım içindeydi.

Powell’ın güvercin tutumu Bitcoin ve kripto paralara olumlu yansıdı ve yükseliş yaşandı.

FED’in kararının ve Powell’ın konuşmasının BTC ve kripto paralar üzerindeki etkisini değerlendiren QCP Capital analistleri, bu yükselişin spot odaklı göründüğünü söyledi.

Ayrıca Ethereum’a yönelik aşağı yönlü korkunun da azaldığını ifade eden analistler bunun ETH fiyatına olumlu yansımasını beklediklerini belirterek raporda şu ifadelere yer verdi:

” FOMC açık bir şekilde güvercin ve yükseliş eğilimindeydi:

Bu noktada FED Başkanı Jerome Powell yaptığı konuşmada Ocak ve Şubat aylarındaki yüksek enflasyon rakamlarından endişe duymadı ve hatta işgücü piyasasındaki zayıflığın altını çizdi.

Ayrıca daha fazla FOMC üyesi faiz indirim tahminlerini 2024’te 3 kesinti olarak kaydırdı.

Powell’ın güvercin açıklamaları karşısında Bitcoin ve kriptoda büyük bir tepki oluştu ve BTC’de 67.000 doların, ETH’de ise 3.500 doların üzerine tam bir geri dönüş yaşandı.

Talep büyük ölçüde spot odaklı görünüyor ve fonlama oranlarında çok az değişiklik var.

SEC’in ETH’yi bir menkul kıymet olarak sınıflandırmaya yönelik haberlere rağmen ETH’ye yönelik aşağı yönlü korku azaldı.”

Bu noktada analistler mevcut seviyelerden tüm zamanların yeni en yüksek seviyelerine kadar yükselişin sorunsuz bir şekilde devam edeceğini ima etti. Zira analistler dün yayınladıkları raporda Bitcoin ve kriptoda boğanın bitmediğini belirterek halving sonrasında yeni ATH beklediklerini belirtmişlerdi.

İlgili Haber  QCP Capital Analistlerinden Rahatlatan Bitcoin Raporu: "Bitcoin'de Boğa Bitmedi!" İşte Raporun Ayrıntıları!

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları