coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin Spot ETF'lerine Yaşanan Girişler Neden Kurudu? Analistler Yorumladı

Bitcoin Spot ETF’lerine Yaşanan Girişler Neden Kurudu? Analistler Yorumladı

Bitcoin Spot ETF'lere yaşanan fon girişlerinin yavaşlaması ve üst üste beş gün negatif bölgede seyretmesinin nedeni ne?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ocak ayında ABD’de düzenleme onayı alan 11 yeni Bitcoin ETF’sine girişler bu hafta tersine döndü. ETF’lerden 850 milyon dolar gibi önemli bir miktar dışarı akarak yatırımcıların ve piyasa gözlemcilerinin bunun geçici bir aksaklık mı yoksa dünyanın en büyük kripto parası için daha büyük bir geri çekilmenin işareti mi olduğunu sorgulamasına neden oldu.

ETF’lere yaşanan fon girişleri daha önce Bitcoin fiyatını bu yıl 73.000 dolar gibi rekor bir seviyeye yükseltmişti. Ancak, fiyatındaki son gerileme yatırımcıların ETF’lere olan ilgisini azalttı ve bitcoin bu hafta bir ara 60.760 dolara kadar düştü.

Kripto yatırım grubu CoinShares’in araştırma müdürü James Butterfill, “İnsanlar Bitcoin fiyatının ne kadar düştüğüne baktılar ve beklemeye karar verdiler, kimse düşen bir bıçağı yakalamak istemez” yorumunu yaptı.

İlgili Haber  Avalanche (AVAX) Kurucusu Emin Gün Sirer, Gündemi İşgal Eden Bu Projeler İçin Uyardı: "Çöp Projeler"

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock bu hafta 576 milyon dolarlık giriş kaydederken, Fidelity, Invesco ve Franklin Templeton gibi firmalar tarafından çıkarılan rakip ürünlere çok az yeni para girişi oldu.

Bu girişler Grayscale’deki ısrarlı yatırımcı fon çekimleriyle dengelendi. Varlık yöneticisi, uzun süredir devam eden Bitcoin tröstünü Ocak ayında bir ETF’ye dönüştürdü, ancak ürün rakiplerinden çok daha yüksek bir yönetim ücreti taşıyor.

Marex’in kıdemli küresel piyasalar stratejisti Ilan Solot, “Bu ETF ürünleri için, başlangıçtaki bastırılmış sermaye çılgınlığının ardından ölü bir bölgeye yaklaşıyoruz” uyarısında bulundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları