coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizCryptoQuant Analistinden Bitcoin İçin Yükseliş Paylaşımı: "Boğa Bitmedi, Haziran Ayını Bekleyin!"

CryptoQuant Analistinden Bitcoin İçin Yükseliş Paylaşımı: “Boğa Bitmedi, Haziran Ayını Bekleyin!”

CryptoQuant analisti Bitcoin'de boğa piyasasının henüz bitmediğini ve büyük yükselişlerin devam edeceğini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Geçtiğimiz hafta Ethereum ETF‘leri tablosunun olumsuzdan olumluya dönmesi ETH ve ETH tabanlı altcoinlere büyük bir yükseliş getirirken Bitcoin nispeten sınırlı bir yükseliş yaşandı.

Üstelik bugün yaşanan Mt.Gox transferleri sonrasında BTC yatırımcıları daha fazla düşüş olabileceği konusunda tedirgin olurken CryptoQuant analistinden olumlu bir analiz geldi.

Bitcoin’de boğa piyasasının henüz bitmediğini ve büyük yükselişlerin devam edeceğini belirten analist, bu analizinde MVRV oranını kullandı.

Tarihsel boğa piyasalarındaki MVRV oranını kıyaslayan analist, MVRV oranın daha önceki boğalarda 4,83 ve 3,97 seviyelerine ulaştıktan sonra Bitcoin’in zirve yaptığını belirtti.

Mevcut boğa döngüsünde MVRV oranın en fazla 2,78’i gördüğüne dikkat çeken analist, yükselişlerin devam edeceğini belirterek Haziran ayına işaret etti:

“Geçmiş boğa piyasalarında MVRV 4,83 ve 3,97 seviyelerinde zirve yapmıştı ve şu anda yalnızca 2,78’e ulaşmıştı.

Bitcoin hala aşırı değerli bölgeye girmedi ve daha fazla yükseliş beklenebilir.

Bitcoin, Mart 2024’te aşırı ısınan bölüme ulaştıktan sonra iki aydan fazla bir süre boyunca yeterli bir yatay ve düzeltme dönemi yaşadı, bu nedenle Haziran ayı başlarında bir yükselişin meydana gelmesi kuvvetle muhtemel. “

Bitcoin’deki Satış Baskısı Azaldı!

CryptoQuant araştırma müdürü Julio Moreno da BTC fiyatıyla ilgili bir olumlu değerlendirme yaparak BTC üzerindeki satış baskısının azaldığını söyledi.

Yoğun satışların bittiğini ve yükseliş için engel kalmadığını belirten Moreno, “Bitcoin fiyatının şu an 70.000 dolar olmasıyla mart ayında 70.000 dolar olması arasında fark var. BTC ATH’ye ulaşarak pek çok yatırımcıyı kâra geçirdi ve yoğun satışlar yaşandı. Öyle ki Bitcoin yatırımcılarının gerçekleşmemiş karı, Mart başında %69’dı ancak ATH sonrası yoğun satışlarla birlikte bu oran, %3’e kadar düştü. Yatırımcılar şu anda satış yapacak kadar kârda değil ve satış baskısı azaldı.” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları