coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerSon Dakika: Daha Önce BUSD Çıkaran Paxos, Şimdi Yeni Bir Stablecoin Tanıttı!...

Son Dakika: Daha Önce BUSD Çıkaran Paxos, Şimdi Yeni Bir Stablecoin Tanıttı! Tarihte İlk Bir Özelliği Var

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Son dakika bilgisine göre, kripto para alım satım platformu Paxos, bugün yaptığı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenen ve getiri sağlayan Lift Dollar (USDL) adlı USD cinsinden bir stablecoin’i tanıttı.

Kripto para alım satım platformu Paxos, getiri üreten, USD cinsinden yeni bir stabilcoin olan Lift Dollar’ın (USDL) piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Stablecoin Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenleniyor ve bugün tanıtıldı.

Lift Dollar, firmanın BAE bölümü olan Paxos International tarafından çıkarılıyor ve Abu Dabi Global Market’in (ADGM) Finansal Hizmetler Düzenleme Kurumu (FSRA) tarafından düzenleniyor. Bu hamle, Tether ve Circle gibi büyük stabilcoin ihraççılarının ellerinde tuttukları ABD vadeli tahviller üzerinden milyarlarca dolar değerinde faiz biriktirmesiyle ortaya çıktı.

Paxos CEO’su Charles Cascarilla, Lift Dollar’ın PayPal USD (PYUSD), Pax Dollar (USDP) ve Pax Gold (PAXG) dahil olmak üzere firma tarafından çıkarılan diğer stablecoin’lere benzer şekilde yapılandırıldığını açıkladı. Bu stablecoinler 1:1 oranında dolarla eşleştiriliyor, kısa vadeli ABD devlet menkul kıymetleriyle destekleniyor ve hepsi ihtiyatlı bir düzenleyici tarafından denetleniyor. Tüm varlıklar potansiyel iflas durumlarından uzakta güvenli bir şekilde konumlandırılıyor.

Cascarilla, “Programatik günlük getiri ekledik, böylece bu bir vadesiz hesap ürününden biraz daha fazla bir tasarruf ürününe benziyor, ki bu belki de geleneksel stablecoin’ler için düşünülmesi gereken yol.” dedi.

Düzenleyici rehberlik eksikliği nedeniyle, Paxos USDL ABD’de mevcut olmayacak. Ancak, Avrupa, İngiltere ve Japonya da dahil olmak üzere diğer birçok bölgede dolar tutmak isteyen bireyler için erişilebilir olacak.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları