coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerJPMorgan'dan Tether (USDT) Rapor Geldi! İşte Bankanın Değerlendirmesi

JPMorgan’dan Tether (USDT) Rapor Geldi! İşte Bankanın Değerlendirmesi

Dünyanın en büyük bankası JPMorgan, en popüler stablecoin Tether (USDT) hakkında yeni bir rapor yayınladı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

JPMorgan, yakın tarihli bir araştırma raporunda, ABD kripto düzenlemelerinin bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) piyasaya sürülmesine karşı, yerel bankaların kriptoyu benimsemesine ve uyumlu olmayan stablecoinlere olumsuz bakan bir yönde ilerlediğini belirtti.

Banka, ABD’de son aylarda düzenleyici girişimlerin arttığını ve bu yılın sonundaki başkanlık seçimleri öncesinde kripto düzenlemesinin yönü hakkında soru işaretleri yarattığını belirtiyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler Çarşamba günkü bir raporda, “FED’e bağlı bir coine karşılar, ABD bankalarının kripto para ile ilgilenmesine karşılar, Tether (USDT) gibi uyumlu olmayan stablecoinlere karşılar ve Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışındaki tüm tokenlerin menkul kıymetler olarak sınıflandırılmasına karşılar” diye yazdı.

İlgili Haber  Sıcak Gelişme: Dünyanın En Büyük Kripto Para Borsalarından Birinin Halka Arza Hazırlandığı Söyleniyor! Tarih Tekürrür Eder Mi?

Geçtiğimiz ay Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen 21. Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji Yasası’nın (FIT21) hala Senato ve nihayetinde Başkan tarafından onaylanması gerekiyor. Banka, bunun seçimlerden önce gerçekleşmesinin pek olası olmadığını söyledi.

JPMorgan, Kongre’nin bankaların kripto varlıklarını saklamasını zorlaştıran SAB 121 muhasebe kuralını bozan bir kararı kabul ettiğini, ancak kararın başkan Joe Biden tarafından veto edildiğini belirtti.

Raporda, Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Gözetim Karşıtı Devlet Yasası’nın bir ABD CBDC’sini engelleme girişimi olduğu ve FED bankalarının tüketicilere belirli ürünler sunmasını ve para politikası için bir merkez bankası dijital para birimi kullanmasını engellediği belirtildi. FED’in CBDC çıkarmasını yasaklayan yasa tasarısı geçen ay Temsilciler Meclisi’nden geçti ancak Senato’da kabul edilip edilmeyeceği belirsiz.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları