coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin (BTC) ve Altcoinlerde Yaz Rallisi Görecek Miyiz? Analistler Beklentilerini Açıkladı!

Bitcoin (BTC) ve Altcoinlerde Yaz Rallisi Görecek Miyiz? Analistler Beklentilerini Açıkladı!

QCP Capital analistleri Bitcoin ve kripto para piyasasını sakin bir yaz döneminin beklediğini söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bu hafta Bitcoin ve kripto para piyasası için kritik bir hafta oldu. Zira ABD TÜFE ve ÜFE verileri ile FED faiz kararı açıkladı.

Çarşamba günü olumlu gelen TÜFE verileri sonrasında 70.000 dolara yaklaşan BTC, FED kararı sonrasında tekrardan 67.000 dolar seviyelerine geriledi.

Düşüş ivmesini devam ettiren BTC, haftanın son gününe düşüşle başladı ve 66.870 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Bitcoin’in mevcut durumunu değerlendiren QCP Capital analistleri BTC ve kripto para piyasasını sakin bir yaz döneminin beklediğini söyledi.

BTC’nin hisse senetlerindeki güçlü ivmeye rağmen FOMC sonrası yükseliş ivmesini koruyamadığını ancak toparlanma mücadelesi verdiğini belirten QCP analistleri Bitcoin’deki düşüş ivmesi için madencileri işaret etti.

Bitcoin madencilerinin Nisan ayındaki yarılanmadan sonra faaliyetlerine devam edebilmek BTC sattığını ve bu satışların da fiyat üzerinde baskı yaptığını belirten analistler diğer düşüş sebeplerini şu şekilde sıraladı:

“Bitcoin hisse senetlerindeki güçlü ivmeye rağmen FOMC sonrası toparlanma mücadelesi veriyor.

Bu ivme neden kaynaklanıyor: Bunun, BTC madencilerinin halving sonrası kapitülasyona maruz kalmasından ve fiyatın yarılanma öncesinde ATH yapmasından kaynaklandığını düşünüyoruz.

Ayrıca Binance’in üçlü anlaşmaya sahip olduğu bankalardan biri olan Flowbank da şu anda iflas işlemleriyle karşı karşıya kaldı.”

İlerleyen aylarda BTC ve kripto piyasasını neler beklediğini de açıklayan analistler sakin bir yaz dönemi bekliyor.

Analistler, yatay gidişatın devam edeceğini belirterek BTC ve piyasa için aşağı ya da yukarı yönlendirecek net bir katalizörün bulunmadığına dikkat çekti.

Gensler’in spot Ethereum ETF onayının yaz sonunda gerçekleşmesini beklediğini hatırlatan analistler ETF’lerin ETH fiyatında bir patlama yaratmasını beklemediklerini ekledi.

İlgili Haber  SEC Başkanı Gary Gensler'den Ethereum Yatırımcılarına Müjde: Spot ETH ETF'lerinin Nihai Onayı İçin Tarih Verdi!

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları