coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinBitcoin'deki Şok Düşüş Sırasında Hedge Fonlarının Yaptığı Hamle Belli Oldu

Bitcoin’deki Şok Düşüş Sırasında Hedge Fonlarının Yaptığı Hamle Belli Oldu

Bitcoin ve genel kripto para piyasasındaki düşüş sırasında kripto hedge fonlarının yaptığı hamleler belli oldu.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ETC Group’un verilerine göre, kripto para hedge fonları Bitcoin piyasasındaki risklerini önemli ölçüde azaltarak Ekim 2020’den bu yana görülmemiş seviyelere çekti.

ETC Group Araştırma Başkanı André Dragosch, “Kripto hedge fonları son zamanlarda Bitcoin konusunda gerçekten havlu attı. Son 20 işlem gününde BTC piyasasındaki varlıklarını yalnızca 0.37’ye düşürdüler ki bu Ekim 2020’den bu yana görülen en düşük seviye.” dedi.

Kripto hedge fonu endüstrisi, hem yönlü hem de piyasa açısından nötr olabilecek çeşitli stratejilerle çeşitlilik gösteriyor. Bu nedenle, maruziyetteki bu düşüşün arkasındaki ana faktörleri belirlemek zor. Dragosch, “Ancak söyleyebileceğimiz şey, bu kripto hedge fonlarının bir kıyaslama ölçütü olarak BTC’ye göre toplam net long maruziyetinin önemli ölçüde azaldığıdır” diye ekledi.

İlgili Haber  Almanya Hükümeti 425 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi Yaptı: Satacak Mı? Ünlü CEO Yanıtladı

Hedge fonların Bitcoin maruziyetindeki bu azalma, kripto ETF’lerindeki net çıkışlarının devam etmesiyle aynı zamana denk geldi. Dragosch ayrıca, hedge fon pozisyonlarının tipik olarak yüksek oranda konjonktür yanlısı olduğunu ve bunun da toplamda genellikle zayıf piyasa zamanlamasına sahip olduklarını ima ettiğini açıkladı.

“Bir kez daha ralli yapmaya başladığımızda, piyasaya geri dönmek zorunda kalabilirler ki bu da yaklaşan yukarı yönlü ayak için önemli bir ham madde olacaktır” dedi. Bu durum, fonlar piyasaya yeniden girdiğinde mevcut düşük maruziyetin önemli bir piyasa hareketine yol açabileceğini gösteriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları