coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizVanEck Bitcoin'de Yeni ATH İçin Bu Olaya ve Tarihe İşaret Etti!

VanEck Bitcoin’de Yeni ATH İçin Bu Olaya ve Tarihe İşaret Etti!

VanEck Dijital Varlıklar Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel ABD seçimlerinin Bitcoin için yeni bir ATH getirmesini beklediklerini belirtti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin üzerindeki satış baskısı fiyatın düşmesine neden olurken bu satış baskısının kaynakları olarak Mt.Gox ve Alman hükümetinin BTC satışları gösteriliyor.

Bu noktada ABD’li dev yatırım şirketi VanEck müşterilerine gönderdiği son notta Bitcoin fiyatı üzerinde Alman hükümetinin son Bitcoin satışları ile Mt.Gox geri ödemelerinin olumsuz etkisini kabul ederek tahminlerini paylaştı.

VanEck Dijital Varlıklar Araştırmaları Başkanı Matthew Sigel, X hesabından yaptığı paylaşımda müşterilerine gönderdikleri notu paylaştı.

Mt. Gox geri ödemeleri kapsamında 8 milyar dolarlık Bitcoin’in 3 milyar dolarının dağıtıldığını belirten Sigel, bu BTC’leri alan kişilerin satıp satmayacağının hala bilinmediğini söyledi.

“Alacaklılara yapılan ödemelerin Temmuz ayının başından itibaren başlaması planlanıyordu ve hak kazananların bu paraları sonunda satıp satmayacağı bilinmiyor.

GBTC emsali göz önüne alındığında, sahiplerinin kripto paraların en az 1/4’ünü HODL etmelerini bekliyoruz, ancak çok çeşitli tahminler var.

8 milyar dolarlık BTC geri ödemesi karşısında Bitcoin’in bu yıl kripto borsalarında günde yaklaşık 10 milyar dolar işlem gördüğünü belirtmekte fayda var. Buna OTC piyasası dahil değildir. Bu noktada piyasa bu satışları kaldırabilecek hacme sahiptir.”

Trump Bitcoin’e Yeni ATH Getirebilir!

Matthew Sigel, tüm bu satışlar karşısında yaklaşan ABD seçimlerinin Bitcoin için yeni bir ATH’yi  tetiklemesini beklediklerini belirtti.

Enflasyonun yavaşlamaya devam etmesi ve ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapma durumunda olması nedeniyle para politikasında uzun zamandır beklenen dönüşün daha da yakın göründüğünü belirten Sigel, ” Potansiyel olarak Trump yönetimi altında daha dostane bir ABD düzenleyici ortamı oluşacağından, seçimin BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarmasını bekliyoruz.” dedi.

Sigel ayrıca gelişmekte olan bazı pazarlarda Bitcoin’in benimsenmesinin hızla devam ettiğine dikkat çekerek üç ülkenin daha (Kenya, Etiyopya ve Arjantin) bu yıl Bitcoin’i devlete ait enerjiyle işlediklerini duyurduğunu söyledi.

Son olarak Bitcoin ve Ethereum’un portföylerdeki ağırlığının ne olması gerektiğiyle ilgili de öneride bulunan VanEck yöneticisi, Bitcoin ve Ethereum (ETH) için çoğu 60/40 endeksli portföyde %6’lık bir pozisyon büyüklüğünün makul olduğunu düşündüklerini belirtti.

“Çoğu 60/40 karşılaştırmalı portföy için BTC ve ETH için %6’yı makul bir konum boyutu olarak görerek, Bitcoin’i hedef ağırlığa kadar satın almak için ortalama dolar maliyet stratejisini savunmaya devam ediyoruz.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları