coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizBitcoin'de 200 Bin Dolar Bekleyen Bernstein'dan Yeni BTC Madencilik Raporu!

Bitcoin’de 200 Bin Dolar Bekleyen Bernstein’dan Yeni BTC Madencilik Raporu!

Bernstein analistleri Bitcoin'de 2025 yılı sonu için 200.000 dolarlık tahminlerinin geçerli olduğunu söyledi.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin yaşadığı sert düşüşlerin ardından toparlanmaya çalışırken ABD’li yatırım şirketi Bernstein’dan yeni rapor geldi.

Bitcoin’de 2025 yılı sonuna için 200.000 dolarlık tahminlerini yineleyen Bernstein analistleri BTC’nin 2029 yılı sonuna kadar 500 bin dolar ve 2033 yılı sonuna kadar ise 1 milyon dolar olacağı tahminlerinin geçerli olduğunu belirtti.

BTC fiyat beklentileri değişmeyen Bernstein, yapay zeka sektörüne olan eğilime dikkat çekti.

Bu noktada Bitcoin (BTC) madencilerinin, mevcut güç kaynakları ve işletme yetenekleri sayesinde yapay zeka (AI) veri merkezlerinin kurulmasına yardımcı olmak için cazip ortaklar olduğunu belirten Bernstein analistleri bu alanda Iris Energy ve Core Scientific madencilik şirketlerine dikkat çekti.

Gautam Chhugani liderliğindeki analistler, şunları söyledi:

“Bitcoin madencileri, ‘hazır güç bağlantısı’ ve ‘veri merkezi işletme’ yeteneklerine sahip yapay zeka veri merkezleri kurmak için cazip ortaklar olarak ortaya çıkıyor.

Bu noktada 2027 sonuna kadar Bitcoin madencilerinin güç kapasitesinin %20’sinin Core Scientific, IREN ve Hut 8 gibi Bitcoin madenciliği ve AI hibrit firmaları öncülüğünde AI’ya kaymasını bekliyoruz.”

Raporda, ayrıca Core Scientific’in (CORZ) CoreWeave ile yaptığı 12 yıllık anlaşma ve Coatue Management’ın Hut 8 (HUT) ile yaptığı 150 milyon dolarlık yatırım da dahil olmak üzere son yapay zeka anlaşmalarının sektör için önemli katalizörler haline geldiği belirtildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları