coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinSıcak Gelişme: Ünlü Bitcoin Borsası BitMEX Suçlamaları Kabul Etti! İşte Detaylar...

Sıcak Gelişme: Ünlü Bitcoin Borsası BitMEX Suçlamaları Kabul Etti! İşte Detaylar…

Bitcoin borsası BitMEX banka gizlilik yasası suçlamalarını kabul etti.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

ABD Adalet Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada kripto para borsası BitMEX’in bugün yeterli bir kara para aklama karşıtı (AML) programı kurmamak, uygulamamak ve sürdürmemek suretiyle Banka Gizliliği Yasası’nı ihlal etmekten suçlu bulunduğunu ve BitMEX’in bu suçlamayı kabul ettiğini duyurdu.

ABD Savcısı Damian Williams şunları söyledi:

“BitMEX’in kurucuları ve uzun süreli çalışanı 2022’de federal mahkemede itiraf ettiği gibi, 2015’ten 2020’ye kadar dünyanın önde gelen kripto para türev platformlarından biri olan şirket, federal yasanın gerektirdiği şekilde anlamlı bir kara para aklama karşıtı program olmadan ABD’de faaliyet gösterdi.

Sonuç olarak, BitMEX kendisini büyük ölçekli kara para aklama ve yaptırımlardan kaçınma planları için bir araç olarak açtı ve finansal sistemin bütünlüğüne ciddi bir tehdit oluşturdu.

Bugünkü suçlu kabulü, kripto para şirketlerinin ABD pazarından faydalanmaları durumunda ABD yasalarına uymaları gerektiğini bir kez daha gösteriyor.”

Soruşturma dosyasında yer alan bilgi ve iddialara göre “Arthur Hayes, Benjamin Delo ve Samuel Reed, BITMEX’i 2014 civarında kurdular ve Gregory Dwyer, 2015 yılında BITMEX’in ilk çalışanı ve daha sonra İş Geliştirme Başkanı oldu. Uzun süredir ABD’li tüccarlara hizmet veren ve onlardan iş talep eden ve ayrıca ABD ofisleri aracılığıyla faaliyet gösteren BITMEX’in, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) kayıt yaptırması ve yeterli bir AML programı oluşturması ve sürdürmesi gerekiyordu.

Şirket ve yöneticileri, BITMEX’in ABD’de faaliyet göstermesi ve ABD’li müşterilere hizmet vermesi nedeniyle, müşterinizi tanıyın (KYC) bileşeni içeren bir AML programı uygulaması gerektiğini biliyordu ancak şirket yöneticileri, BITMEX’in ABD’de faaliyet göstererek bu tür programları uygulama yükümlülüğünü bilmelerine rağmen, BITMEX’i AML ve KYC gereklilikleri gibi ABD yasalarının gerekliliklerini uygulamadılar.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları