coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinABD Enflasyon Verisi Sonrası Bitcoin Boğaları Direnci Geçemedi! Düşüş Derinleşebilir Mi? İşte...

ABD Enflasyon Verisi Sonrası Bitcoin Boğaları Direnci Geçemedi! Düşüş Derinleşebilir Mi? İşte Detaylar

Bitcoin (BTC) boğaları, olumlu bir ABD enflasyon raporuna rağmen Perşembe günü önemli bir direnç seviyesini kıramadı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Bitcoin (BTC), olumlu bir ABD enflasyon raporuna rağmen Perşembe günü önemli bir direnç seviyesini kırmakta zorlandı ve Haziran başından bu yana gözlemlenen düşüş eğilimini sürdürdü.

Bitcoin Boğaları TÜFE Sonrası Başarısız Oldu

Perşembe günü ABD, tüketici fiyatlarında son 1 yıl içindeki en düşük seviyesine geriledi. Bu başlangıçta BTC de dahil olmak üzere daha yüksek riskli varlıkları destekledi.

Bir an için Bitcoin boğaları, 72.000 dolar civarındaki Haziran zirvelerinden satışları karakterize eden alçalan trend çizgisinin üzerinde bir dayanak noktası oluşturabilir gibi görünüyordu.

Böyle bir sıçrama, geri çekilmenin sonunu işaret edecek ve potansiyel olarak momentum yatırımcılarını harekete geçirecekti.

Ancak, fiyatların trend çizgisi direncinden geri dönerek bugün erken saatlerde 57.000 doların altına düşmesiyle yükseliş umutları hızla kırıldı.

İlgili Haber  Ünlü Yatırımcı Anthony Scaramucci, Kripto Odaklı Hedge Fonlarından Çıkışları Kısıtladı!

Olumlu makroekonomik haberlere rağmen meydana gelen bu son boğa başarısızlığı, ileride daha fazla fiyat zayıflığına işaret edebilir. Benzer bir trend çizgisinin 1 Temmuz’da reddedilmesi satışların derinleşmesine yol açmıştı.

Buna ek olarak, bu ayın başlarında fiyat düşüşüne katkıda bulunan Almanya’nın Bitcoin satışlarında sona gelinmiş durumda. Zira Alman Hükümetinin elinde az sayıda Bitcoin kaldı.

Öte yandan Mt. Gox’un alacaklılarına dağıtılması planlanan toplam 140.000 BTC’nin bir kısmı olan 95.000 BTC’nin tasfiyesine ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Kripto brokeri FalconX bugün yayınladığı bir bültende, “Önümüzdeki aylarda 16,3 milyar dolarlık FTX geri ödemesinin bir kısmının alım baskısına dönüşme ihtimali, koridorun her iki tarafında da kriptoya karşı giderek artan olumlu duruş ve Eylül ayında risk varlıklarına daha genel anlamda fayda sağlayacak bir faiz indirimi potansiyeli orta ve uzun vadeli boğaları cesaretlendirmeli,” dedi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları