coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAnalizÜnlü Ekonomist, Bitcoin Fiyatının 100.000 Dolara Ulaşmasını Beklediği Tarihi Paylaştı

Ünlü Ekonomist, Bitcoin Fiyatının 100.000 Dolara Ulaşmasını Beklediği Tarihi Paylaştı

Ekonomist Timothy Peterson, yaptığı açıklamasında Bitcoin fiyatının 100 bin dolara ulaşmasını beklediği tarihi paylaştı.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Ünlü ekonomist Timothy Peterson, kısa bir süre önce sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Bitcoin’in (BTC) gelecekteki fiyatına ilişkin öngörülerini paylaştı.

Peterson’a göre, Bitcoin için kısa vadeli işlem döngüsü, 6 aylık medyan getirinin -%20’nin altına düşmesi durumunda, +%59’luk bir getiri potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu da Ocak ayına kadar Bitcoin fiyatını 100.000 dolara çıkarabilir.

Peterson ayrıca yüksek getirili (HY) şirket tahvil oranlarının Bitcoin’in fiyat yönünü belirlemedeki önemli rolünün altını çizdi. Bu oranlar, finansal piyasalardaki daha geniş yatırımcı duyarlılığını ve risk toleransını yansıtıyor. Peterson’ın analizi, HY oranları ile Bitcoin fiyatı arasında pozitif bir korelasyon olduğunu ortaya çıkardı; bu da HY oranları arttıkça Bitcoin fiyatının da arttığını gösteriyor. Analiste göre bu ilişki, tahvil piyasasındaki daha yüksek risk iştahının Bitcoin gibi daha riskli varlıklara yapılan yatırımların artmasına yol açabileceğini gösteren üstel bir trend çizgisi ile destekleniyor.

İlgili Haber  Bloomberg Uzmanı, Ethereum ETF'lerinin İşlem Görmeye Başlayacağı Tarih Müjdesini Verdi!

Bu gözlemi daha da destekleyen Peterson, HY oranları ve Bitcoin’in zaman içindeki fiyat hareketlerinde benzer eğilimlere dikkat çekti. Bu analiz için kullandığı ölçüt ICE BofA ABD Yüksek Getiri Endeksi Etkin Getirisi. Peterson’a göre bu oran, Bitcoin’in fiyat hareketleri konusunda diğerlerine kıyasla daha belirleyici. Bu oran düştükçe, Bitcoin fiyatı önemli ölçüde yükselme eğilimi gösteriyor.

Buna ek olarak Peterson, Kümülatif Net ETF Akışlarının geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirtti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları