coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriAltcoinRusya'da Bitcoin Yasası İçin Tarih Netleşti! BTC Ödemelerine Onay Çıkacak Mı?

Rusya’da Bitcoin Yasası İçin Tarih Netleşti! BTC Ödemelerine Onay Çıkacak Mı?

Rusya karşılaştığı uluslararası yaptırımları kripto paralarla aşmaya çalışıyor.

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Batılı düzenleyicilerin mali yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya’nın Türkiye, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ana ticari ortaklarıyla işlemleri önemli ölçüde yavaşladı.

Bu yaptırım ve olumsuzluklarla başa çıkmaya çalışan Rusya, bunları uluslararası ödemelerde Bitcoin (BTC) ve kripto paraların kullanılmasının önünü açarak aşmaya çalışıyor.

Reuters’ın haberine göre kripto para düzenlemesinin 23 Temmuz’da Rus parlamentosuna sunulması bekleniyor.

Rusya Finansal İzleme Servisi, ülkenin kripto para ödemeleri için altyapı çalışmalarına hız vermesi gerektiğini ancak kriptoyla ilişkili riskleri de dikkatle izlemesi gerektiğini belirtti.

Parlamentoda 23 Temmuz’da görüşülmesi beklenen yeni düzenleme, ticaret akışlarının sürdürülmesi amacıyla uluslararası ödemelerde kripto para işlemlerinin kullanılmasına olanak tanıyacak.

Denetleme kuruluşunun başkanı Yuri Çehançin, “Kripto paraların kullanım durumu, özellikle yaptırım mekanizmalarının söz konusu olduğu uluslararası pazara girmeleri gereken durumlarda şirketler için bir ihtiyaçtır ve karşılaşılan sorunlar her zaman standart yöntemlerle çözülemeyebilir” dedi.

İlgili kripto para düzenlemesi onaylandığı takdirde, yeni mevzuatın Rusya’nın ülke içinde kripto ticaretine yönelik mevcut yasağını değiştirmesi beklenmiyor. Bunun yerine, kripto para birimlerinin uluslararası işlemlerde kullanılmasının önü açılmış oluyor.

Rusya’nın yeni girişimi, kripto para birimlerine yönelik tutumunda potansiyel bir değişikliğin sinyalini verirken Uluslararası yaptırımlarla boğuşan Rusya’da önerilen bu yasa, Rusya ekonomisiyle uluslararası ticareti kolaylaştırmayı amaçlıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları