coinexbanner
coinexbanner
Kripto HaberleriHaberlerBitcoin ve Kripto Para Piyasası Bugün Neden Düştü? İşte Uzmanların Açıklamaları

Bitcoin ve Kripto Para Piyasası Bugün Neden Düştü? İşte Uzmanların Açıklamaları

Kripto para piyasası bugün gün içerisinde Bitcoin liderliğinde önemli bir kan kaybı yaşadı. Peki düşüşün nedeni neydi?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Kripto para piyasası, Bitcoin ve Ethereum’un düşüşe öncülük ettiği önemli bir gerileme yaşıyor.

Dijital varlıklardaki bu gerileme, küresel piyasalarda tedirginlik uyandıran hisse senetlerindeki düşüşü takip ediyor. Magnet Capital’in eş yatırım müdürü Benjamin Celermajer, “ABD’de hisse senetleri için kötü bir gecenin ardından, çoğu varlık sınıfı gibi kripto da duyarlılıkta biraz akış etkisi hissediyor gibi görünüyor” dedi.

ABD borsası Çarşamba günü 2022’den bu yana en kötü gününü yaşadı ve megakap teknoloji hisseleri düşüşe geçti. Bu geri çekilme yatırımcıların ruh halini bozdu ve başlıca ABD hisse senedi endeksleri bugün de çoğunlukla düştü.

Yen, Japonya ve ABD arasındaki faiz oranı farkının muhtemelen daralacağına dair artan iddiaları yansıtarak, bir noktada dolar karşısında iki aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine yükseldi. Fintech Partners analisti Andrew Stein, “Dün gece yen dolar karşısında güçlenirken kripto, altın ve petrolle birlikte düştü” dedi.

İlgili Haber  Son Dakika: Coinbase Vadeli İşlemler 3 Yeni Büyük Altcoini Listeleme Kararı Aldı!

Diğer yandan, Salı günü ABD’de sekiz yeni spot Ethereum ETF piyasaya çıktı. ETH’nin 8 milyar dolarlık varlığıyla en büyüğü olan altı yılı aşkın süreli Grayscale Ethereum Trust, kapalı uçlu bir yapıdan ETF’ye dönüştü. Dönüşüm, arbitrajcılar için çıkışları kolaylaştırıyor ve değişiklikten bu yana 811 milyon dolar üründen ayrıldı. Diğer Ethereum ETF’leri para çekerken bile bu durum biraz ihtiyatı teşvik etti. Stein, “Grayscale çıkışları çok büyük oldu ve bu da düşük performansa ve hayal kırıklığına yol açtı” diye ekledi.

Crypto Is Macro Now bülteninin yazarı Noelle Acheson, ETF’nin piyasaya sürülmesinden sonra ETH üzerinde bir miktar “haberi sat” baskısı olmuş olabileceğini ve piyasa duyarlılığı izin verirse bunun “yakında kuruyabileceğini” yazdı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
En Yeni
En Eski En Çok Oy Alan
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları